Huawei præsenterer nyt chipset

Huawei har præsenteret Kirin 980-chipsettet med bedre ydeevne og forbedret fotooplevelse.

Huawei præsenterer nyt chipset

Elektronikmessen, IFA 2018, er i fuld gang. Huawei har været en tur på scenen i Berlin for at præsentere deres nyeste chipset.

Kunstig intelligens og forbedret smartphone-performance var i fokus da Huawei præsenterede Kirin 980. Huawei kalder det selv for verdens mest kraftfulde og intelligente chipset.

Læs også: Huawei tester Android 9 Pie på P20 og P20 Pro

Det nye chipset kan genkende op til 4.600 billeder i minuttet, og er er skabt med henblik på at give smartphone-performance et ordenligt løft, forklarer Marie Dam Feldborg, Head of Marketing & Communication hos Huawei Danmark.

“Sidste år præsenterede vi Kirin 970, der viste en perlerække af nye muligheder ved kunstig intelligens i en smartphone. Nu kan vi endelig løfte sløret for det nye chipset Kirin 980, der fortsætter udviklingsbølgen inden for kunstig intelligens,” siger Marie Dam Feldborg.

Huawei IFa
Huawei direktør, Richard Yu, under præsentationen af Kirin 970, der ligeledes blev præsenteret under årets IFA-messe. Foto: b2b.ifa-berlin.com

Kraftfuld processor og knivskarp grafik.

Med sin 7nm procesteknologi og plads til 6,9 milliarder transistorer i et område på kun en kvadratcentimeter, kan Kirin 980 levere 20 procent forbedret performance og 40 procent forbedret ydeevne sammenlignet med forgængeren. Derudover er Kirin 980 det første chipset med Cortex-A76 processorkerner, der er 75 procent mere kraftfuld end den tidligere generation.

Huawei har, i det nye Kirin-chipset, anvendt en intelligent Flex-scheduling-mekanisme som består af to super store Cortex-A76-baserede kerner, to store kerner der ligeledes er baseret på Cortex-A76 og fire mindre Cortex-A55-kerner. Sammenlignet med det traditionelle big.LITTLE design aktiverer denne konfiguration de rigtige kerner på de rigtige tidspunkter. Det betyder, at Kirin 980 hurtigt og effektivt kan håndtere store mængder data, som helt konkret resulterer i hurtigere apps, bedre multitasking og en generel mere gnidningsfri oplevelse.

Der er også taget højde for de senere års øgede grafikkrav, i den nye Kirin 980. Chipsettet har fået integreret en Mali-G67 GPU, der giver 46 procent bedre grafik med et langt mindre strømforbrug end tidligere. For at give den mest optimale spiloplevelse indeholder Mali-G76 også en teknologi, som benytter kunstig intelligens til at trække på de relevante ressourcer, når der spilles spil.

Læs også: Huawei Mate 20 rygter: Specifikationer og billeder

Bedre fotos og bedre forbindelse.

Det er ingen hemmelighed, at Huawei sætter standarden når det kommer til kameraer i mobiltelefoner. Også her fortsætter Huawei deres arbejde for at ligge helt i front.

For at give en forbedret fotooplevelse har Huawei integreret en fjerdegenerations ISP (Image Signal Processor) i systemet. Udover at øge datagennemløbet med 46 procent sammenlignet med den tidligere model, så forbedrer ISP’en også konfigurationerne for multi-kameraer. ISP’en introducerer blandt andet en ny HDR-teknologi, der gengiver farver med højere kontrast, så objekter bliver bedre fremhævet.

Samtidig er den nye chip udstyret med multi-pass støjreduktion, der kan fjerne elementer fra et foto uden at gå på kompromis med detaljegraden. En anden afgørende feature ved den nye ISP er en opgraderet bevægelsessensor, som gør det nemmere at tage billeder af ting i bevægelse. Faktisk kan ISP’en genkende elementer i bevægelse med 97,4 procents sikkerhed.

Sidst, men ikke mindst, fremhæver Huawei et nyt modem i Kirin 980. For at levere den bedste forbindelse til brugere af et Kirin 980-drevet device, har Huawei integreret verdens første modem, som understøtter LTE Cat.21 med en maksimal download-hastighed på 1.4 Gbps.