Mange USB Type C-kabler og -adaptere kan være farlige

Pas på når du køber nye kabler og adaptere til at omdanne det nye USB Type C-stik til andre USB-stik. Mange af disse kan nemlig gøre skade på dine produkter.

Mange USB Type C-kabler og -adaptere kan være farlige

Det relativt nye og vendbare USB Type C-stik, der så småt introduceres i flere og flere smartphones, er smart og har mange nye fordele.

Men pas på, hvis du går på indkøb efter nye kabler og adaptere til at omdanne den nye type stik til hvad der normalt findes i hjemmet, eksempelvis USB-A til computere og vægadaptere.

En ingeniør hos Google, Benson Leung, har nemlig taget et kig på de forskellige kabler og adaptere, der kan købes på internettet på nuværende tidspunkt, og resultatet ser ikke lovende ud.

Læs også: Quick Charge 3.0 oplader din smartphone endnu hurtigere

Benson Leung startede for to uger siden noget af en bølge ved at dele et opslag på Google+ med sine tekniske anmeldelser af produkter, som han på Amazon har købt og testet for at se, om de lever op til de specifikationer fra USB-standarden, som er påkrævet for at bruge USB-navnet.

Det viser sig, at 11 ud af 31 testede kabler ikke lever op til de krav, der er sat, og det er yderst problematisk ifølge Benson Leung.

De undersøgte kabler eller adaptere ikke er oftest USB Type C til Micro USB-B eller USB-A og ikke USB Type C til USB Type C. Derfor kan der ikke trækkes nær så mange ampere. Når du tilslutter et kabel til et produkt, fortæller kablet hvor mange ampere, der maksimalt må trækkes igennem det. Denne grænse bør være sat efter den del af kablet, der ikke er den hurtigere USB Type C-del (eksempelvis 2,4 ampere i stedet for 3), men det bliver den ikke i mange af tilfældene.

Det betyder, at der kan sendes en større mængde strøm igennem kablet fra din en vægadapter eller computer til en smartphone, og det vil kan føre til meget varme opladere og i nogle tilfælde ødelagte USB-porte på computere.

Læs også: Smart vendbart Micro USB-kabel hitter på Kickstarter

En af de producenter, der ifølge Benson Leung ikke følger retningslinjerne, er OnePlus, som sælger en Micro USB til USB Type C-adapter samt et 1,5 meter kabel fra USB-A til USB Type C. I to indlæg på Google+ fraråder Google-ingeniøren at købe både den lille adapter og kablet fra OnePlus, hvis du vil bruge dem til at oplade en Chromebook Pixel eller en Nexus 5X eller 6P. 

Disse produkter kan nemlig trække flere ampere, end den anden ende af kablet og adapteren er beregnet til. OnePlus forsikrer, at der ingen problemer vil være, når du benytter ladekablet sammen med OnePlus 2, men du bør formentlig være opmærksom på det, hvis du bruger det til at oplade andre produkter. 

Ud over OnePlus tæller listen også mærker som Cable Creation, CableMatters, Orzly, Spigen og mange andre, som kan findes i denne oversigt.