Microsoft overrasker med foldbar Android-mobil

Ved gårsdagens event, overraskede Microsoft alle med en ny foldbar mobiltelefon med Android. Her er Surface Duo.

Microsoft overrasker med foldbar Android-mobil

En foldbar mobiltelefon med Android fra Microsoft. Hvem havde troet det skulle ske? Microsoft Surface Duo blev i går vist frem i en prototype, og vil altså først blive lanceret til næste år. 

Surface Duo-mobilen er udstyret med to skærme på hver 5,6 tommer. Modsat Huawei og Samsung, så foldes selve skærmen ikke, men er i stedet delt i to.

Der er ikke mange informationer ude om enheden endnu, men den skulle være udstyret med et Snapdragon 855-chipsæt og så selvfølgelig Androids-software. Hver skærm kan køre to forskellige apps på samme tid, og Duo kan “omdannes” til liggende tilstand, så det ene display kan bruges som et tastatur eller en spilcontroller. Android-versionen i Duo ligner en light-udgave af Microsofts nye Windows 10X.

Hængslerne på Surface Duo kan dreje 360 grader, og gør det muligt for skærmene at være på både enhedens yderside og inderside.

Læs også: Microsoft klar med ny Surface-familie

Surface Duo
Den ene skærm på Surface Duo kan fx bruges som tastatur. Foto: Microsoft

Enheden vil ikke være ude før engang i 2020. Den bliver vist frem nu, for at give udviklere masser af tid til, at begynde at bygge apps til den nye hardware.

Surface Duo
Microsoft Surface Duo set bagfra. Foto: Microsoft

Her er Microsofts korte præsentation af den spændende enhed:

Microsoft Surface Neo med Windows 10X

Ved samme event blev en Duo-lignende enhed præsenteret. Microsoft Surface Neo er også en foldbar enhed med to skærme. Modsat Neo, så er den udstyret med Windows 10, i en ny Windows 10X udgave. Windows 10X er specielt designet med dual-screen enheder.

Den har to 9 tommer skærme, der kan vendes 360 grader, med stylus-support. Enheden er 11,2 millimeter tyk og vejer 1,3 kilo.

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni