Microsoft: Vores fokus er ikke på Windows Phone i år

Microsofts Windows Phone-styresystem har ikke været nogen stor succes, og nu erkender it-giganten, at man ikke har fokus på Windows Phone i år.

Microsoft: Vores fokus er ikke på Windows Phone i år

Grundet mange måneders forsinkelser er det stadig langt størstedelen af smartphones med Windows, der kører med Windows Phone (77,7 %) i stedet for det nyeste Windows 10 Mobile (9,5 %), der blev lanceret i november måned.

På trods af, at markedsandelene for Windows Phone er så høje blandt Windows-telefoner, er styresystemet ikke længere en prioritet hos Microsoft. Det fortæller Microsofts Windows-chef, Terry Myerson, til The Verge, efter at siden bed mærke i, at Windows Phone var mere eller mindre glemt til Microsofts Build-udviklerkonference, der er i fuld gang til og med i dag.

Læs også: Windows 10 begynder udrulning til flere mobiler

”Vi er fuldt ud engagerede i 4 tommer-skærmen (smartphones, red.). Der vil være tid til, at det bliver vores fokus. Lige nu er det en del af vores familie, men ikke en del af kernen, hvor jeg håber på at skabe interesse hos udviklere i løbet af næste år. Enhver er klar over, hvor vigtig formfaktoren er, men for Microsoft med Windows og for vores platform er det det forkerte sted for os at være i spidsen,” siger han til The Verge.

Han tilføjer derefter, at ”hvis man vil nå en masse forbrugere med telefoner, er Windows Phone ikke måden at gøre det på” og henviser i stedet til, at Microsofts fokus ligger på Windows, der kører på skærme fra 9″ til 13” – med andre ord computere. Hvis udviklere vil afprøve nye og spændende ting, er det derimod Xbox og HoloLens, der er Windows-chefens foretrukne produkter.

Hvis du har en Lumia-smartphone med Windows Phone 7, 8 eller 8.1, der ikke kan opgraderes til Windows 10, ser fremtiden altså ikke synderligt lys ud, da Microsoft – ikke overraskende – må formodes at prioritere det nyere Windows 10 Mobile højere.