Microsoft Windows RT får livsline

Efter forlydender om en førtidspensionering, melder Microsoft om fortsat udvikling til deres tablet-Windows.

Microsoft Windows RT får livsline

Windows RT blev til som en forenklet version af Windows 8 skræddersyet til tablets og touch-betjening. Men et begrænset app-udvalg og en fuld Windows som krøb nærmere og nærmere på Windows RT’s enemærker, gjorde livet svært for det forenklede styresystem.

Derfor blev udmeldingen om produktionsstop af den sidste Windows RT tablet tolket som en tidlig exit for Microsofts tablet-Windows.

I et svar til nyhedsbloggen Microsoft-news, udtaler en talsmand for Microsoft at strategien for Windows RT ændres, så mindre enheder under 8 tommer fortsat vil køre Windows RT, mens større tablets vil ekviperes med fulde Windows 10.

Læs også: Windows 10 – her er nyhederne

Fremtiden for nuværende Windows Tablets på 10 tommer såsom Surface 2 of Nokia Lumia 2520 er endnu uklar, men Microsoft bekræfter at der arbejdes på en opdatering til disse enheder. Denne update vil have nogle, men ikke alle, funktioner fra Windows 10. Hvilke funktioner der udelades er ikke offentliggjort endnu, men en udmelding vil følge tættere på Windows 10 lanceringen.

Samme Windows 10 med neddroslet funktionalitet ventes ogsp at finde vej til andre enheder ssåsom computerboksen Raspberry Pi 2.