Næste Surface Pro fra Microsoft kan køre på solenergi

Et nyt patent fra Microsoft viser, at de arbejder på solenergi til at lade kommende Surface Pro-tablet op med.

Næste Surface Pro fra Microsoft kan køre på solenergi

At bruge solenergi i stedet for energi, der ikke er miljøvenlig, er jo altid en god idé, men det er stadig en teknologi, der ikke helt har fundet vej til forbrugerelektronikken. I hvert fald ikke i noget større omfang. Men det kan Microsoft være ved at gøre noget ved.

Et nyt patent er nemlig blevet opdaget, og det viser, at Microsoft tilsyneladende eksperimenterer med solceller på kommende Surface Pro-tablets. Solcellerne skal, ifølge patentet, implementeres i Surface Type Coveret og dermed kunne lade tabletten op.

At det er på netop holderen til tabletten, solcellerne skal være, gør det muligt at justere det hele, så man får den mest optimale vinkel mod solen. Det kan selvfølgelig gøre, at den ikke står helt optimalt, når man skal se på den eller sidde med den.

Retro-test: Microsoft Lumia 950 – God start for Windows 10

Microsoft Surface Pro
Solceller vil blive placeret på coveret til Microsoft Surface-enheden, hvor man også bedre kan vinkle dem direkte mod solen.

Kun på patentniveau

Nu er det stadig blot en patentansøgning, og det betyder ikke nødvendigvis, at det også bliver virkelighed, at et sådant produkt kommer på markedet. Men idéen er god.

Solenergi kritiseres ganske vist til tider for at være noget langsommere til at lade en enhed op end andre former for strøm, så dette kan nok ikke fungere som tablettens primære strømkilde.

I stedet kan det måske fungere som en slags powerbank til tabletten. Alt dette må tiden helt enkelt vise.

Læs også: Microsoft klar med ny Surface-familie

Synes i det giver mening at oplade mobilen/tabletten med solenergi?