Nyeste tal: sløj, sløj udbredelse af Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo kan snart fejre tre måneders jubilæum, men det går langsomt med at få opdateringen ud.

Nyeste tal: sløj, sløj udbredelse af Android 8.0 Oreo

Det er knap tre måneder siden, at Google nyeste software til størstedelen af klodens smartphones kom ud, Android 8.0 Oreo.

11 uger efter lanceringen går det dog stadig trægt for Google og mobilproducenterne med at få den nye software ud til mobilerne. Ifølge seneste opgørelse er kun tre promille af Android-telefonerne derude opdaterede med Googles nye styresystem. Sidste måned lød statistikken for Oreo på 2 promille.

Tallene ser bedre ud for sidste års Android-version, Android Nougat, som nu er at finde på mere end en ud af fem enheder. Udbredelsen er på i alt 20,6 pct. mod 17,8 forrige måned.

Den mest udbredte Android-version er fortsat Marshmallow som findes på 30,9 pct af enhederne derude. Denne er dog i tilbagegang, for sidste måned lød tallet på 32 pct.

Herunder kan du se den eksakte fordeling af Android-versionerne.

Se også: Kun 1 ud af 500 Android-enheder har Android 8.0 Oreo

De sløje opdateringstal vil i fremtiden adresseres af Googles projekt Treble, hvor søgegiganten vil ændre Android 8.0 Oreo og nyere, så det bliver enklere at tilbyde opdateringer i fremtiden.

Googles nye tilgang lever under navnet ’Project Treble’ og vil i teorien kunne give op til seks år med opdateringer. Du kan læse mere om Googles Treble-projekt herunder.

Læs også: Google indfører 3 års Android-softwareopdateringer