OnePlus 7 Pro snyder sig til 3x zoom

OnePlus' påstand om 3x zoom i deres seneste flagskib, ser ikke ud til at være helt korrekt. I virkeligheden er der mindre zoom at gøre godt med.

OnePlus 7 Pro snyder sig til 3x zoom

Kigger man efter i specifikationerne på OnePlus 7 Pro, så finder man hurtigt påstanden om 3x zoom, hvilket nu viser sig ikke at være sandt. Et godt stykke fra gutterne ved Androidpolice viser nemlig, at der er tale om mindre zoom end dette. 

Ifølge deres beregninger så har OnePlus 7 Pro kun 2,2x optisk zoom, altså betydeligt mindre end de 3x, der bliver reklameret med. 

OnePlus 7 Pro bruger en telefotolinse til optisk zoom, hvor der i stedet for rigtig 3x zoom bare bliver beskåret i billederne. Ikke så heldigt. OnePlus 7 Pro bruger telefotolinsen til portrætfunktion, men FoV (Field of View) er betydeligt bredere i portrætfunktion end i 3x zoom, der bruger samme linse.

OnePlus 7 Pro zoom
Til venstre ses normal 3x zoom. Til højre ses portrætfunktion på OnePlus 7 Pro. Foto: Androidpolice.com

Begge kameratilstande bruger samme linse og sensor, men billeder produceret i portrætfunktion er bredere og i en højere opløsning, 13 megapixel i portræt og 8 megapixel i den påståede 3x zoom. Så virkeligheden er at telefotolinsen er en højere opløsning på 13 megapixel, men beskærer billedet for at opnå 3x zoom.

Ifølge Androidpolice så viser deres beregninger, at OnePlus 7 Pro derfor har 2,2x zoom og ikke 3x zoom, OnePlus reklamerer med.

OnePlus 7 Pro zoom
3x optisk zoom ved 8 megapixel er altså ikke helt korrekt. Foto: Androidpolice.com

Hvad betyder det?

Det forklarer de ganske fint her:

“Den effektive forskel mellem 2,2x og 3x “zoom” i 35mm brændvidde for sensoren (dvs. de tal du ville se på et DSLR) er blevet beregnet til ~ 57mm (2,2x) mod 78mm annoncerede (3x) brændvidde. En 21mm forskel kan lyder ubetydeligt, men det er mærkbart, når det kommer til fotografering. Fx formen af ​​et ansigt eller de relative vinkler af elementer i scene ændres hurtigt ved lavere brændvidder, og det er nok til at gøre en synlig forskel. OnePlus 7 Pro-kunder får ikke helt, hvad de fik at vide, de ville med “3x optisk zoom.”

Skriver Androidpolice, som allerede har efterspurgt en kommentar fra OnePlus.

OnePlus 7 Pro leverer ganske rigtig hvad der svarer til 3x zoom i 8 megapixel, men det er bare ikke rigtig optisk zoom. Har du tænkt dig at købe en OnePlus 7 Pro, så er det værd at vide, at man ikke får den fulde 78mm brændvidde, der bliver reklameret med i det “3x optiske” telefoto kamera.

OnePlus kommer med officiel forklaring:
“The OnePlus 7 Pro has 3x zoom with no digital zoom or loss of detail. The telephoto camera serves two main purposes: 3x zoom and portrait mode photography. It will switch the field of view depending on the camera mode. With 3x zoom, the telephoto camera delivers the advertised lossless 8 megapixels images. Portrait mode utilizes all 13 megapixels from the sensor in the telephoto camera.”