Orb fra Shade – første kig på ny smart belysning

Vi har fået et første kig på den smarte belysning fra lampen Orb fra Shade. Den næste generation inden for smart belysning

Orb fra Shade – første kig på ny smart belysning

Tilbage i februar måned sad jeg og surfede lidt rundt og kiggede på crowdfunding-kampagner, og i den forbindelse stødte jeg på projektet fra Shade med lampen Orb.

Jeg syntes at det virkede som et godt og spændende projekt, og jeg skrev en mail til dem, omkring deres produkt.

Deres mål var for øvrigt 50.000 dollars, som de nåede indenfor det første døgn, så jeg var tydeligvis ikke den eneste som fandt projektet spændende.

Orb stemningslys
Orb kan lyse 360 grader og har 16 mio forskellige lys-indstillinger

Her i december fik jeg så en opringning, at nu var de kommet så langt med projektet at de var ved at skulle sende de første eksemplarer ud til alle dem der støttede crowdfunding projekter og alle dem der havde forudbestilt via webshoppen.

Så hvis jeg havde lyst, kunne jeg komme og få et første kig på deres model. Og det ville jeg selvfølgelig gerne.

Læs også: IKEA Trådfri – smart styring af lyset i dit hjem [TEST]

Orb varme farver
Du kan styre om Orb’en skal lyse nedad, opad eller til siden og derved skifte stemning i rummet efter behov

Historien bag

uden at skulle gå for meget i detaljer med historien bag, er det to iværksættere som står bag firmaet, som nu er vokset til omkring 25 ansatte, og med flere på vej.

Orb er en lampe som kan mere end bare lyse, det er en lampe som laver stemninger.

Lampen er unik på den måde, at den lyser 360 grader, så den lyser altså ikke kun nedad, men også opad og til siden.

Som med Philips Hue har du mulighed for at skifte farve på lyset, samtidig med at du også kan dæmpe eller skrue helt op for lysstyrken.

Alt dette styres via The Better Light app eller Eclipen. Eclipsen er en transportabel kontakt der giver dig mulighed for nemt at styre de indstillinger du har skabt i App’en.

Jeg må indrømme, at inden at selv fik en demonstration, havde jeg svært ved at se, hvorfor man skulle vælge The Orb til et rum, frem for at køre med Philips Hue pærer.

The Orb er nemlig ikke helt billig, 2.995 kr koster den, her følger der dog en Eclipse med i prisen.

Til gengæld skulle The Orb så have en levetid på omkring 50.000 timer, eller 30 år.

Læs også: Nyt produkt til Philips Hue: Styrer lyset ved bevægelse

Orb køkken
Orb’en er oplagt til køkkenet med en RA-værdi tæt på en glødepære.

Orb går efter mere end ”bare” at være en pære der kan skifte farve, Shades mission er at sælge livskvalitet og Orb skal ses som et redskab til at lave stemninger i hjemmet.

Da man kan styre lyset både foroven, forneden og i ringen omkring, dæmpe eller øge lyset og skifte imellem farver, er der i alt 16 mio muligheder for at lave forskellige stemninger.

Igen, det skal ses før at man kan vurdere det. Men den demonstration jeg fik, overbeviste mig.

Design er altid en smagssag, og da Orb ”kun” er 13 cm i diameter, vil mange måske også synes at det vil være underligt at have en så lille lampe hængende over f.eks. et spisebord.
Det har Shade selv haft i tankerne også, så derfor arbejder de også på en lampeskærm som simpelthen kan sættes direkte uden på Orb.

Jeg har selv haft Philips Hue pærer i mit hjem, som jeg har erstattet med Ikea TRÅDFRI, og her skal Orb ikke ses som en direkte pendant til nogle af disse systemer, da de er ment som noget man har i flere rum, eller i hele huset, så skal Orb ses på linie med en designerlampe, som man køber en eller måske et par stykker af til hjemmet, og så bruger den, hvor det giver mest mening. Efter demonstrationen af Orb’en er jeg dog ret overbevist om at den nok skal blive en succes. Deres største udfordring bliver nok i første omgang, at komme væk fra sammenligningen med Philips Hue.

Orb og Eclipse
Alt kan styres via The Better Light app eller Eclipen. Eclipsen er en transportabel kontakt der giver dig mulighed for nemt at styre de indstillinger du har skabt i App’en.

Better light, better living

skriver Shade på deres hjemmeside, og tror også at de vil komme til at hænge i mange hjem.

Der er en masse flere ting jeg kunne tilføje nu, samt spændende tiltag på vej til næste år, men det vil jeg gemme til testen af Orb. I mellemtiden kan du læse mere om Orb her.

Læs også om alarm til dit private hjem