Rygte: Samsung sikrer sig førsteretten til Snapdragon 845

Samsung har netop sikret sig retten til at lancere den første smartphone (Samsung Galaxy S9) med næste års Snapdragon 845-processor, lyder rygte.

Rygte: Samsung sikrer sig førsteretten til Snapdragon 845

Når Qualcomm lancerer næste generations mobilprocessor, Snapdragon 845, får vi den at se i den kommende Galaxy S9 som den første smartphone af alle.

Sådan lyder et nyt rygte fra en tipster på det kinesiske sociale medie Weibo, der har en lang historik med lækkede opløsninger og billeder. I et opslag på hjemmesiden skriver tipsteren, at Galaxy S9 bliver udstyret med Qualcomms kommende Snapdragon 845-processer, og at amerikanske teleselskaber skulle have skrevet under på en konkrakt af den ene eller anden art.

Læs også: Avis: Qualcomm og Samsung arbejder allerede på Snapdragon 845

Det er i og for sig ikke nyt, at Samsung skulle have sikret sig førsteretten til den kommende Snapdragon 845-processor. Netop dette rygte florerede også helt tilbage i april. Her stammede oplysningerne fra mediet Aju Business Daily, og med det enslydende rygte fra Weibo-tipsteren kunne der altså se ud til at være noget om snakken.

Exynos 9610 i Samsung Galaxy S9 i Danmark

Næste års lancering af Snapdragon 845 ser altså ud til at blive magen til dette års lancering af Snapdragon 835, hvor den amerikanske udgave af Galaxy S8 og S8+ blev de første telefoner med processoren. Herefter fulgte en lang række andre smartphones, og dette efterår kommer endnu en bølge af topmodeller med processoren.

I Danmark har Qualcomms processorer dog ikke rigtigt nogen betydning i Samsung-sammenhæng, da den sydkoreanske producent benytter sine egne Exynos-processorer i internationale udgaver af dets smartphones. Rygter går på, at Samsung vil benytte den endnu ikke lancerede Exynos 9610 som alternativ til Snapdragon 845. Både Snapdragon 845 og Exynos 9610 ventes at blive produceret med en 10 nanometer fremstillingsproces ligesom de nuværende topprocessorer.

Læs også: Avis: Samsung skal ikke længere producere Qualcomms processorer

Begge processorer vil også bestå af fire Cortex-A53-kerner, men de resterende fire kerner vil være forskellige. Exynos 9610 ventes at få fire Cortex-A73-kerner, mens Snapdragon 845 får Cortex-A75-kerner. På grafikfronten vil de også være forskellige. Exynos 9610 får en Mali-G71-grafikchip, mens Snapdragon 845 får en Adreno 630.

Det er naturligvis blot spekulationer og rygter, og mange ting kan endnu nå at ændre sig. I hvert fald står det klart, at Snapdragon 845 bør få debut en gang til foråret.