Samsung stadig største mobilproducent på verdensplan

Samsung har på verdensplan solgt 78 millioner telefoner i første kvartal. Det er 26 millioner flere end nærmeste konkurrent.

Samsung stadig største mobilproducent på verdensplan

Analysefirmaet Counterpoint er ude med nye tal, der os giver et overblik over de største mobilproducenter på verdensplan for første kvartal af 2018. Endnu mere interessant, så er der også tal for Europa.

Samsung er dominerende i første kvartal af 2018, med en markedsandel på 22 procent på verdensplan. Hele 78 millioner mobiltelefoner kan de prale med at have solgt, hvor nærmeste konkurrent er Apple med 52.2 millioner. 

Overraskende nok ser vi Huawei helt oppe på en tredjeplads kun to procent fra Apple, med en markedsandel på 11 procent.

Læs også: Nokia stormer frem i Europa: Er allerede femtestørst

I Europa er tallene anderledes, men top 3 er den samme

Kigger vi på tallene for Europe, så er det stadig Samsung der sidder på tronen, efterfulgt af Apple og Huawei. Denne gang med et stort 13 procents forspring over Apple:

top 5 producenter
Samsung ligger samlet på førstepladsen, men vi ser Huawei krybe sig op ad listen. Foto: Counterpoint

På listen ser vi desuden HMD Global/Nokia på en femteplads, og Xiaomi helt oppe på en fjerdeplads. Xiaomi er et mærke vi glæder os meget til at se mere af i Danmark. De stormer frem og sælger hele 27 millioner mobiltelefoner, sammenlignet med kun 13.4 millioner i samme periode sidste år.

I Apples hjemland dominerer de dog, ved at have hele 38 procent af markedsandelen. 

Læs også: Xiaomi smartphones kommer til Danmark via teleselskabet 3