Samsung-topchef anholdt for korruption

Samsungs agerende administrerende direktør Jae-Young Lee blev i morges anholdt af de sydkoreanske myndigheder.

Samsung-topchef anholdt for korruption

Samsungs vicepræsident, Lee Jae-Young, blev fredag morgen koreansk tid anholdt i Seoul. Et midlertidigt anklageskrift mod denne agerende topchef i Samsungs organisation, rummer anklager om bestikkelse, mened og underslæb.

Ifølge BBC’s oversættelse af anklageskriftet ses det, at de sydkoreanske myndigheder vurderer at ”det er nødvendigt at anholde [Jae-Yong Lee] i lyset af de nyligt opståede beviser og kriminelle forhold”.

Jae-Young Lee blev i forrige måned forsøgt anholdt af den sydkoreanske anklagemyndighed for at have udbetalt 43 mia. won, svarende til godt 250 mio. kroner, til organisationer ejet af Choi Soon-Sil, en af den sydkoreanske præsident personlige venner og en central figur i en verserende korruptionsskandale.

En sydkoreansk domstol afviste i midlertidigt korruptionsanklagen.

Nu har de sydkoreanske myndigheder 20 dage til at udarbejde et formel anklageskrift mod Samsung-chefen.

Den 48-årige Jay Y. Lee har siden 2014 ageret som administrerende direktør for Samsung-koncernen, efter at Jays fader og Samsung præsident, Lee Kun-hee, blev ramt af et hjerteanfald. Selvsamme år blev flere korruptionsanklager også rettet mod den forhenværende Samsung-chef.

Læs også:
Samsung-chef slipper for fængsling
Chefanklager: Samsung chef skyldig i massekorruption