Samsungs selvkørende biler triller snart ud

Den sydkoreanske tech-gigant har indhentet tilladelse til at slippe selvkørende bilprototyper ud på vejene.

Samsungs selvkørende biler triller snart ud

Samsung bliver nu en storspiller i den globale kamp om at være først med et autonomt køretøj til masseproduktion.

Første milepæl er nået i selskabets projekt for selvkørende biler, ved at Samsung i forrige uge indhentede en tilladelse til at teste selvkørende biler i hjemlandet Sydkorea. Det skriver cnn.com.

Selskabets første prototype vil beklædes med sensorer og kameraer, som skal teste bilens indbyggede AI-computers evne til at navigere igennem forhindringer og i dårligt vejr. Den første selvkørende Samsung-bil vil blive en modificeret Hyundai.

Samsung er hermed den første sydkoreanske elektronikproducent som opnår tilladelse til at slippe autonome køretøjer ud på de sydkoreanske veje. De lokale trafikmyndigheder har dog i forvejen givet tilladelser ud til denne slags forsøg til lokale universiteter samt de sydkoreanske bilproducenter Hyundai og Kia.

Se også: Apples første selvkørende bil er spottet på vejene  

Skal ikke være bilproducent

Samsung har oprustet massivt på bil og bilrelateret teknologi igennem de seneste to år. Seneste store investering kom i de over 50 mia. kroner dyre opkøb af Harman og deres portefølje af biludstyr.

Hvorvidt Samsung vil springe ud som decideret bilproducent synes dog fortsat meget usikkert. Tech-giganten har tidligere kommunikeret at ’det har ingen planer om at debutere som bilproducent’.

I januar i år har ledende figurer hod både Harman og Samsung talt om planer om at kreere en selvkørende teknologiplatform som kan implementeres af eksisterende bilproducenter.

To af Samsung tech-rivaler, Apple og Goolge, har begge valgt at satse på udvikling af teknologi til selvkørende biler fremfor deciderede selvkørende køretøjer.

Læs også:  Google skrinlægger planer om selvkørende biler