Slut med Swipp: 70 banker skifter til MobilePay

De resterende 70 banker fra Swipp-samarbejdet skifter til MobilePay. Dermed er Swipp endegyldigt på vej i graven, mens teknologien bag lever videre.

Slut med Swipp: 70 banker skifter til MobilePay

Snart er det slut med Swipp som du kender appen i dag. Oven på Nordeas exit for en måned siden melder Swipp nu ud, at der indledes en overgangsfase, hvor 70 af de resterende banker skifter til Danske Banks MobilePay. Listen af banker tæller allerede Jyske Bank, Sydbank, Spar Nord, Arbejdernes Landsbank og Nykredit.

Dermed er det snart slut med Swipp, og i stedet bliver MobilePay bankernes fælles app til mobilbetaling hos de danske bankkunder. Aftalen er indgået mellem Danske Bank og BOKIS, et indkøbssamarbejde mellem Regionale Bankers Forening og Lokale Pengeinstitutter – med andre ord: bankerne i Swipp-samarbejdet.

”MobilePay har skabt en stærk og brugervenlig platform for mobilbetalinger, som især inden for person til person området har vundet stor udbredelse herhjemme. Nu konsoliderer vi samarbejdet i erkendelse af, at kunderne har talt, og vi har lyttet,” lyder det ifølge Børsen fra Jesper Schiøler, formand for BOKIS og direktør i Lån & Spar Bank.

Selv om tjenesten snart hører fortiden til, bliver der holdt liv i den bagvedliggende, omkostningseffektive konto-til-konto-teknologi, som har adskilt Swipp fra MobilePay.

”Det har gennem længere tid stået klart for Swipps bestyrelse, at Swipp stod over for nogle afgørende strategiske valg. Med aftalen mellem BOKIS og MobilePay er der nu skabt klarhed til glæde for kunder og pengeinstitutter i Swipp. Jeg er glad for, at det nye samarbejde hviler på den omkostningseffektive teknologi, Swipp blev bygget på. Det bedste fra Swipp kombineres dermed med MobilePays distributionskraft. Det er den bedst tænkelige løsning for danskerne og dansk erhvervsliv,” siger Anders Jensen, bestyrelsesformand i Swipp, i en pressemeddelelse.

Det er endnu uvist, hvornår det endegyldigt er slut med Swipp. Indtil videre er der indledt denne overgangsperiode, hvor Swipp fortsat vil virke for privatpersoner og virksomheder. Allerede nu er al markedsføring og salg af Swipp dog ophørt, oplyser Swipp i en pressemeddelelse.