Uber erklærer priskrig: sænker prisen med 16 procent

Fra på torsdag bliver det en sjettedel billigere at benytte sig af den kontroversielle samkørselstjeneste

Uber erklærer priskrig: sænker prisen med 16 procent

Uber tager et nyt våben i brug i deres kamp mod den etablerede taxibranche: nu bliver det billigere at køre med den udskældte kørselstjeneste.

Ved et pressemøde meddelte selskabet i dag, at det fra torsdag den 13. oktober bliver 16 procent billigere at køre en tur med tjenesten. Med de nye priser vil en tur fra Frederiksberg til Københavns Lufthavn løbe op i 164 kroner mod 201 kroner tidligere, skriver TV2 Lorry.

Dermed presser den amerikanske tjeneste en trængt dansk taxibranche yderligere, ved at tilbyde en taxalignende samkørsel til en markant lavere pris.

Se også: Uber introducerer prisgaranti for kørsel

For Uber er målsætningen at få flere til at vælge tjenesten, og selskabet tror, at de flere ture sammenlagt vil øge indtjeningen for Uber og deres chauffører.

Mens Uber og deres partnere presser taxibranchen, øges det juridiske og politiske pres mod tjenesten. 46 ud af 1700 skønnede Uber-chauffører er i dag sigtede for ulovlig piratkørsel – heraf er seks i dag dømt af byretten. Uber har dog anket sagerne.

Hos Dansk Taxi Råd konkluderer formand John Lindbom til TV2 Lorry at prisnedsættelserne kommer, forbi danskerne vælger tjenesten fra.

“Vi kunne sikkert også sætte prisen ned med 50 procent, hvis ikke vi betalte skat – men det gør vi jo. Og så holder jeg fast i, at de kører ulovligt. Derfor vælger mange dem fra – og det er vel derfor, de forsøger at sætte prisen ned nu,” lyder det fra formanden.