Undersøgelse: pak mobilen væk under julefrokosten

Når julefrokostmiddagen er overstået, må du ikke tage flere billeder, konkluderer ny undersøgelse.

Undersøgelse: pak mobilen væk under julefrokosten

I de kommende weekender, kan den meget vel stå på andet en fysiske tømmermænd. Højsæsonen for julefrokoster kickstartes nemlig for alvor næste weekend, hvor sild, snaps og andre juleløjer står på menuen.

Men når chefen eller kollegaen har fået en eller to Gajol-shots for meget indenbords er der meget delte meninger om hvorvidt mobilkameraet skal blive i lommen eller ej. Det viser en ny undersøgelse udarbejdet af YouGov for Telia.

Det er især yngre mænd der lystigt deler, tagger og ’liker’ på de sociale medier mens der er mere modstand hos kvinderne. Her synes 73 procent af de 18-34 mænd at det er i orden at fotografere og dele julefrokostens udskejelser, alt imens at de 18-34 årige kvinder er mere delte: her synes kun 55 procent at der OK.

Se også:  Apple udgiver julegavebog: 20 år med Apple-design

Hos seniorerne er der decideret modstand mod at tage og dele billeder under en julefrokost – her svarer kun 24 procent at der i orden at fotografere kollegerne.

“Det er påfaldende at se, hvordan de yngre medarbejdere tager langt mere afslappet end de ældre på, at der bliver taget og delt billeder undervejs. Det kan naturligvis have noget at gøre med, at færre i denne aldersgruppe fx har familie – men i lige så høj grad, at de nærmest er vokset op med de sociale medier og opfatter det som en naturlig del af alt, hvad de foretager sig. Netop derfor kan det være en god idé at aftale, hvilke regler der gælder for fotografering til julefrokosten – og helst inden den første snaps”, siger Mette Honoré. der er kommunikationsdirektør i Telia

Generelt ikke OK

Efterhånden som aftenen skrider frem, øges modstanden mod at dele og tagge billeder. Her svarer næsten 3 ud af 4 at mobilfotos er banlyst, så snart middagen er spist.

Læs også:  Lav overbevisende nissevideoer[JULETIP]