10-årig dreng låser sin mors iPhone X op med Face ID

Der er slet ikke behov for en maske til at låse en andens iPhone X op med ansigtet. Stærke gener er nok til, at et familiemedlem kan snyde Face ID.

10-årig dreng låser sin mors iPhone X op med Face ID

Efterhånden som iPhone X lander i flere personers hænder, lykkes det folk at låse iPhone X op med Face ID på tilsvarende nye måder, som ikke var Apples hensigt.

For nyligt lykkedes det et vietnamesisk sikkerhedsfirma at låse en iPhone X op med Face ID ved brug af en 3D-printet maske.

Læs også: Sikkerhedsfirma låser iPhone X op med en maske

Nu er et af de lidt mere realistiske scenarier opstået. En 10-årig dreng har nemlig demonstreret, hvordan hans stærke gener er nok til at få iPhone X til tro at tro, det er er hans mor, der låser telefonen op. Videoen blev i går uploadet på YouTube og kan ses nedenfor.

I videoen ser man først moren låse sin iPhone X op med Face ID, hvorefter hun rækker sin 10-årige søn telefonen. I første forsøg, og lige så ubesværet som hende selv, lykkes det ham at låse telefonen op.

Ifølge WIRED forsøgte moren at registrere sit ansigt forfra under anden belysning, hvorefter sønnen ikke længere kunne låse telefonen op. Da hun så igen trænede Face ID under samme belysning som første gang, var han igen i stand til at låse morens iPhone X op med sit ansigt.

Læs også: Android-producenternes modsvar til Face ID er lige om hjørnet

Familien fortæller desuden, at det lykkedes sønnen at låse morens iPhone X op i allerførste forsøg han prøvede, mens det kun er lykkedes en enkelt gang med farens iPhone X. Sidenhen har han ikke haft held med at snyde Face ID på farens iPhone X.

Modsat andre søskende eller beslægtede, som har snydt Face ID, understreger familien, at man ikke har trænet, så at sige, iPhone X til at flette sønnens ansigt sammen med morens.

Face ID fungerer nemlig sådan, at hvis den ikke er i stand til at genkende ens ansigt, så scanner den i stedet dit ansigt i det øjeblik, hvor du indtaster adgangskoden i stedet for. På den måde bliver Face ID bedre til at genkende ens ansigt fra svære vinkler, hvilket i dette tilfælde kunne bruges til at træne morens iPhone X til nemmere at tro, at sønnens ansigt tilhører hende. Det er som sagt ikke tilfældet, hævder familien.

Apple: Søskende og tvillinger kan snyde Face ID

I et længere dokument omhandlende sikkerheden i Face ID oplyser Apple, at sandsynligheden for, at en tilfældig person låser ens iPhone 10 op med Face ID er 20 gange mindre end med Touch ID. Det kan meget vel være sandt, men det ser altså ikke til at være den store udfordring at snyde Face ID, når først man har stærke gener, selv om der kan være store aldersforskelle.

Apple tilføjer dog også, at det ikke gælder for tvillinger, søskende eller børn under 13 år, som ligner en selv meget. Her kan Face ID nemlig blive snydt.

“Sandsynligheden for et falsk math er anderledes hos tvillinger og søskende, der ser ud som dig, og hos børn under 13 år, fordi deres bestemte ansigtstræk muligvis ikke er fuldt udviklede. Hvis du bekymrer dig om dette, anbefaler vi dig at benytte et kodeord til at låse op”, oplyser Apple.

Læs også: iPhone X første indtryk: sådan kan Face ID drille

Der er som bekendt ikke tale om, at hverken søskende eller tvillinger snyder Face ID i dette tilfælde, men derimod en søn og mor. At det er muligt at narre Face ID med stærke gener, selvom de to personer i videoen har forskellige køn og et så stort alderspænd, giver altså god grund til at være skeptisk over for, om Face ID er så sikker, som Apple hævder. Ikke desto mindre fortsætter familien med at benytte Face ID.

“Vi vil ikke deaktivere Face ID. Det er rigtigt praktisk, men det er lidt af en plage hvad privatlivet angår,” siger sønnens far, Attaullah Malik, til WIRED.