Afstemning: Er du til Android eller iOS?

Hvilket styresystem foretrækker du på din mobiltelefon: Android eller iOS? Deltag i afstemningen.

Afstemning: Er du til Android eller iOS?

Android eller iOS? På trods af at disse to styresystemer har været på markedet i over 10 år, så er det stadig et omtåleligt emne at diskutere. Der har været flere forsøg på at lave nye styresystemer til smartphones, bedst kendt er Microsofts Windows Phone, men alle har kæmpet en umulig kamp mod Googles og Apples ekstremt populære platforme.

Tilbage i 2016 stillede vi et lignende spørgsmål, hvor Windows Phone også var en valgmulighed. Dengang hentede Android 61 procent af stemmerne, iOS 20,58 procent og Windows Phone kun 15,39 procent. Nu er Windows Phone ude at billede og Googles og Apples systemer har udviklet sig ekstremt meget, men er samtidig tættere end nogensinde.

Engang var et stort spørgsmål app-udvalget, men sådan er det ikke længere. I dag byder begge styresystemer på apps i høj kvalitet og begge bliver (for det meste) prioriteret lige højt hos appudviklere. Nu handler valget mellem Android og iOS handler i stedet om hardware, pris og økosystem.

Billige Android-telefoner er ikke et nyt koncept, dog er der sket en utrolig udvikling i kvaliteten af dem. I dag kan en Android-mobil til 2.000 kroner alt det vi har brug for, men alligevel bruger vi gerne flere tusinde kroner ekstra på en topmodel, der byder på hurtigere hardware og bedre kameraer.

Softwareoplevelsen på begge platforme er der ikke en finger af sætte på og det er tit et spørgsmål om præference og vaner. Apple er verdensmestre til at fastholde kunderne i deres økosystem, og netop dette prøver flere Android-producenter på deres egne måder at gøre dem efter.

Hvordan mon udbredelsen af de forskellige styresystemer ser ud iblandt Mobilsidens læsere her to år senere? Uddyb eventuelt i en kommentar nedenfor, hvorfor valget er faldet på lige det/de styresystem(er), som du har valgt at bruge.

Deltag i afstemningen herunder.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Seneste nyt om emnet

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. d. 12/11/2019 fulgte vi artiklen op med artiklen om DR lancerer ny udgave af DRTV – Læs videre her. Seneste nyheder om Apple kan du læse her..