Analytiker: iPhone 14 får 48 megapixel kamera med 8K-video

iPhone 14, som ventes at blive lanceret i september 2022, vil angiveligt få et helt nyt kamera, der kan tage fotos på både 12 megapixel og 48 megapixel samtidig.

Analytiker: iPhone 14 får 48 megapixel kamera med 8K-video

Næste års iPhone får store opgraderinger på kamerafronten. I hvert fald hvis man spørger den velrenommerede Apple-analytiker Ming-Chi Kuo. Han erfarer fra kilder i Apples forsyningskæd, at Apple næste år opgraderer kameraet i iPhone 14 til en 1/1,3″ Sony-sensor med en opløsning på 48 megapixel. Det skriver Appleinsider.

Se også: De bedste tilbud på iPhone 11

Den høje kameraopløsning vil gøre det muligt at optage videoer i høj 8K-opløsning, ligesom man allerede kan på smartphones som Samsung Galaxy Note20 og S20, Xiaomi Mi 11 og OnePlus 9 Pro.

Forskellen kan muligvis være, at iPhone 14 i 2022 vil være i stand til at optage med 60 billeder i sekundet mod de nuværende 30 billeder i sekundet. Ming-Chi Kuo forventer nemlig, at 8K-videooptagelser med iPhone 14 vil blive brugt til Apples kommende AR/VR-headset.

Den kommende kamerasensor har en fire gange højere opløsning end den nuværende 12 megapixel sensor i iPhone 12-serien. Det vil give en højere detaljegrad, når sensoren anvender den fulde opløsning.

Læs også: iPhone 13 bliver måske dyrere – får op til 1 TB lagerplads

Tager 12 megapixel og 48 megapixel fotos samtidig

De fleste sensorer med opløsninger på 48 megapixel gør brug af teknologien pixel binning. Det vil kort fortalt sige, at sensoren tager data fra fire pixels og kombinerer oplysningerne til én pixel. Det har den store fordel, at lysindtaget øges markant, så billeder i mørke omgivelser bliver markant bedre. Ulempen er dog, at opløsningen reduceres til 12 megapixel.

Apple bruger som altid sin ekspertise inden for software til at udnytte pixel binning-teknologien på nye, smarte måder. Ifølge analytikeren vil sensoren i iPhone 14 på én gang tage fotos både i fuld opløsning med en pixelstørrelse på cirka 1,25 mikrometer og ved brug af pixel binning med en pixelstørrelse svarende til cirka 2,5 mikrometer. Til sammenligning har den primære 12 megapixel kamerasensor i iPhone 12 en pixelstørrelse 1,7 mikrometer. I dette års iPhone 13 ventes hovedsensoren at få en pixelstørrelse på 2 mikrometer.

Apples løsning kombinerer dermed det bedste fra begge verdener: Høj detaljegrad fra sensoren på 48 megapixel og det store lysindtag fra pixel binning-teknologien.

iPhone 14 ventes, som altid, at blive præsenteret i løbet af andet halvår – formentlig september 2022. Inden da skal Apple som bekendt først lancere iPhone 13 om et lille halvt års tid.

Læs også: Rygte: Apple har fundet en partner til Apple Car