Android 8.0 Oreo ude som beta til Nokia 6 og Nokia 5

Hvis du har en Nokia 5 eller Nokia 6 og gerne vil prøve den nyeste Android-version, 8.0 Oreo, kan du nu downloade Android-softwaren som en betaudgave.

Android 8.0 Oreo ude som beta til Nokia 6 og Nokia 5

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Ejere af Nokia 5 eller Nokia 6, som har ventet på Android 8.0 Oreo til deres mobiler, kan nu installere softwaren manuelt, hvis tålmodigheden ikke rækker, indtil den endelige opdatering ruller ud ’over the air’ senere hen.

Juho Sarvikas, som er produktchef hos HMD Global, kunne nemlig melde ud den 12. december, at Android 8.0 Oreo nu kan downloades som en betaudgave til Nokia 5. Den 19. december meldte han så ud, at samme opdatering nu også kan downloades til Nokia 6.

Læs også: Nu ruller Android 8.0 Oreo ud til Nokia 8

Det sker cirka to måneder efter HMD Global udgav Android 8.0 Oreo som en betaudgave til flagskibet Nokia 8, hvorefter softwaren blev udgivet til offentligheden for en lille måned siden.

Nu er turen altså kommet til de to billigere Nokia-smartphones. Alt du skal gøre er at tage et smut forbi Beta Labs, som er den hjemmeside, hvor du kan tilmelde eller framelde dig betaordningen. For at komme i gang skal du blot angive din telefons IMEI-nummer, som kan findes inde i Indstillinger » Om telefonen » Status » IMEI-oplysninger. Derudover skal du også angive dit teleselskab, og så er du allerede tilmeldt betaordningen.

Tilmeldingen gør, at du inden for ganske få minutter modtager betasoftwaren som en systemopdatering til din Nokia 5 eller Nokia 6. Hvis du endnu ikke har modtaget nogen systemopdatering, kan du foretage et manuelt tjek inde i Indstillinger » Om telefonen » Systemopdateringer. Dette vil gennemtvinge et tjek, og så bør du have modtaget betaudgaven af Android 8.0 Oreo. Skulle du stadig ikke have modtaget betasoftwaren, må du væbne dig med tålmodighed. I nogle tilfælde kan der nemlig gå op til 12 timer.

Når du tilmelder dig betaordningen, downloader og installerer Android 8.0 Oreo, mister du ikke din telefons data. Det er først i det øjeblik at du vælger at framelde dig betaordningen og vende tilbage til den normale, stabile udgave af Android-softwaren, at telefonens data forsvinder, og at den derfor skal opsættes forfra.

Seneste nyt om Mobiltelefoner