Apple arbejder på udskiftelige iPhone-bagsider med unikke funktioner

Fremtidens iPhone kan få en bagside, der kan tages af og udskiftes med andre bagsidecovers med særlige funktioner såsom ekstra kameraer, en skærm og sensorer.

Apple arbejder på udskiftelige iPhone-bagsider med unikke funktioner

Apple har ansøgt om et patent på et højteknologisk bagsidecover til iPhones, der let kan erstatte telefonens originale bagside. Bagsiden kan indeholde nye funktioner og komponenter såsom en ekstra skærm eller nye og bedre kamerasensorer. Det lader også til at være meningen, at coveret skal give beskyttelse af telefonen i stil med et klassisk etui, men uden at det fylder alverden.

Se også: Tjek bedste tilbud på brugte iPhones

Udskiftelig bagside med unikke funktioner

Det, som Apple beskriver i sin patentansøgning, er ikke etui i stil med MagSafe, der sidde uden på telefonens bagside. Det er derimod en reel bagside på telefonen, hvor man fjerner hele telefonens eksisterende bagside undtagen kameramodulet, når man skal skifte den.

Som altid er sproget i ansøgningen noget vagt. Apple nævner et fjedersystem, der skal fastgøre den udskiftelige bagside inklusive elektriske forbindelser, og Apple giver også en liste over nogle af de ting, der kan være implementeret i denne type af udskiftelig bagside.

”De supplerende coverkomponenter kan også byde på yderligere funktionalitet som supplerende batterier, fysiologiske sensorer og/eller enheder til helbredsmålinger, kameraer, hjælpeskærme og lignende funktioner.”

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones

Kan tilføre flere kameraer på bagsiden

iPhonens kameraer på bagsiden bliver siddende, hvor det er, og den udskiftelige bagside har derfor en udskæring, der passer til kameramodulet.

”Den udskiftelige bagside kan inkludere et kameravindue, der er konfigureret til at dække et bagudvendt kamera på mobilen fra den første monteringskonfiguration,” lyder det i patentet.

Apple nævner imidlertid også, at yderligere kameraer kan være noget af tilbehøret på en udskiftelig bagside.

”I et andet eksempel kan det supplerende subsystem være et supplerende kamera, der kan inkludere en linse, en billedsensor og tilhørende elektronik for at gøre fotograferingen enklere.”

Med en udskiftelig bagside vil man altså kunne opgradere telefonens kameraer på en billig og nem måde uden at skulle udskifte hele telefonen.

Se også: Sådan blokerer du hjemmesider på barnets iPhone og iPad

Måling af blodsukker

Blandt de helbredssensorer, som den udskiftelige bagside kan tilføje, nævner Apple en måler, der aflæser blodsukkeret.

”Som et andet eksempel kan det supplerende subsystem være en enhed til at teste blodsukker og kan inkludere en mekanisme, der tager blodprøver (for eksempel på små teststrips i papir) og tilhørende analysekomponenter og kredsløb for at kunne bestemme niveauet af blodsukker baseret på teststrippen.

Det lyder ikke som noget, der er klar til lancering lige foreløbig, men ikke desto mindre giver det et billede af Apples visioner.

Se også: Derfor får din ældre iPhone ikke Apple Intelligence

Giver samme beskyttelse som et klassisk etui

Apple nævner også, at en sådan udskiftelig bagside kan bruges i stedet for et klassisk etui eller cover, da bagsiden længere ud over kanten går op langs telefonens ramme og dermed dækker og beskytter alt andet end skærmen.

Det skal formentlig give beskyttelse i stil med et normalt etui, men samtidig holde telefonen tynd. Måske er løsningen tænkt til brug i den ultratynde iPhone, som vi har hørt rygter om.

Nu hvor Apple er hoppet med på ret til reparation-vognen, er muligheden for at udskifte bagsiderne på iPhones måske ikke så radikal, som den ville have været for flere år tilbage. Apple har dog formentlig også set, at det er et område, hvor selskabet kan tjene gode penge.

Med tanke på hvor mange, der bruger sin iPhone som sit primære kamera, kan det vise sig at være en ret god beslutning at give iPhone-ejere mulighed for at supplere med yderligere kameraer med bedre specifikationer.

Eftersom det kun er et patent, er det langt fra sikkert, at denne idé bliver virkelighed, men det er interessant at se, hvilke designforandringer længere ude i fremtiden Apple afsøger.

Se også: Undersøgelse: Elbiler uden Apple CarPlay og Android Auto er en deal breaker