Undersøgelse: Elbiler uden Apple CarPlay og Android Auto er en deal breaker

30 procent af nye bilkøbere fravælger en elbil, hvis den ikke understøtter Android Auto eller Apple CarPlay, viser ny undersøgelse.

Undersøgelse: Elbiler uden Apple CarPlay og Android Auto er en deal breaker

En ny undersøgelse foretaget af McKinsey & Co afslører, hvor vigtig Apple CarPlay og Android Auto er for købere af nye biler verden over.

Resultatet er dårligt nyt for de bilmærker, der vælger de to løsninger fra, de får hver tredje bilkøber til at vende producenterne ryggen.

Se også: Se priser og privatleasing på elbiler til familien

Manglende CarPlay er en dealbreaker for hver tredje

Blandt alle globale købere siger 30 procent af dem, der er på udkig efter en elbil, og 35 procent af dem, der kigger efter en bil med forbrændingsmotor, at det er afgørende, hvis bilerne ikke understøtter Apple CarPlay eller Android Auto.

Kablet og trådløs spejling af smartphones er blevet mere og mere almindeligt i de senere år. Ifølge Wards Intelligence understøtter mere end 90 procent af nye biler i midten af 2023 Google og Apples respektive løsninger, og mange bilister foretrækker dem frem for bilens indbyggede infotainmentsoftware.

Se også: Test og anmeldelser af elbilers infotainmentsystem

Giver uundværlig sømløs integration med mobilen

Apple CarPlay og Android Auto udmærker sig ved at give en sømløs integration med de vigtigste apps, som folk er vant til at bruge på deres telefoner – det gælder for eksempel opkald, navigation, streamingtjenester, kalender og stemmeassistent.

Nogle bilproducenter holder stadigt fast i, at deres infotainmentsystemer er så velfungerende, at de eliminerer behovet for Android Auto og Apple CarPlay. Selv de mest velfungerende infotainmentsystemer uden Android Auto og Apple CarPlay fra blandt andet Tesla og NIO kan dog aldrig give en lige så sømløs integration med smartphonens apps og tjenester som Apple CarPlay og Android Auto.

Se også: Hvilke elbiler er Bedst i Test i 2024?

Buger smartphonen i stedet for Android Auto og Apple CarPlay

30 procent af dem, der overvejer at købe elbil, er villige til at betale for Android Auto og Apple CarPlay, hvis bilen ikke understøtter det som standard.

Men hvor vigtig er funktionaliteten, hvis en bilproducent vælger at fjerne Android Auto og Apple CarPlay, ligesom man har set amerikanske GM gøre det?

Her svarer 35 procent, at de i stedet for blot vil bruge bilens almindelige infotainmentsystem. Hele 52 procent svarer dog også, at de i stedet vil bruge deres smartphone, og 14 procent vil skifte mærke ved deres næste bilkøb.

Se også: Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026

Den sømløse integration er afgørende

Alt i alt understreger undersøgelsen det, som vi allerede ved: At Android Auto og Apple CarPlay er afgørende for mange, når de kigger efter ny bil.

I Danmark har Xpeng senest fået øjnene op for vigtigheden af Android Auto og Apple CarPlay. Xpengs biler har et af markedets bedste infotainmentsystemer, men alligevel lider det under den manglende adgang til danskernes foretrukne apps og tjenester, som de nemt opnår gennem Android Auto og Apple CarPlay.

Det var derfor også glædeligt, at Xpeng kunne annoncere officiel understøttelse af Android Auto og Apple CarPlay i den nye Xpeng G6 og den opdaterede udgave af Xpeng G9.

Tesla, Voyah, NIO og Fisker er nogle af få producenter, som endnu ikke understøtter Apple CarPlay og Android Auto. Det skulle dog være på vej i Voyahs elbiler, men forvent ikke at se det i hverken Tesla, NIO eller Fiskers elbiler.

Se også: Hvilke elbiler er billigst? Se dem alle her