Apple iPhone 6 Plus: Første kig [WEB-TV]

Med iPhone 6 Plus forsøger Apple sig med telefoner i storformat. Mobilsiden testkører stormobilen.

Apple iPhone 6 Plus: Første kig [WEB-TV]

Den er stor, Apples første stormobil. iPhone 6 Plus er Apples først ekspedition til phablet-land, en stat hvor telefoner ligner tablets og vice-versa. Men Apple er ikke først, Samsung opdagede landet for 3 år siden, og har siden invaderet det, med deres succesfulde Note-serie.

Siden er Sony, LG, HTC, Huawei og mange flere stødt til – og nu er det Apples tur.

Selvom Apple råder over en hær af dygtige designere og ingeniører, formår heller ikke de at få en phablet til at føles lille. Med bare 7,1mm i bredden er den tynd, ja, men enhåndsbetjening kan man glemme alt om.

Læs også: iPhone 6 eller 6 Plus – hvilken type er du?

Her hjælper det heller ikke, at Apple insisterer på en bred flade for oven og for neden, hjemknap med touch-ID skal der være plads til, men det fylder desværre alt sammen og vil rage op ad de flestes baglommer.

Apple iPhone 6 Plus

Selve materialer og konstruktion er dog uovertrufne, de børstede alu-flader er rare og eksklusive at holde om, og er din hånd ellers stor nok får du et godt greb om stormobilen.

Displayet er gemt under et lag hærdet glas som buer ind i aluminiumsrammen – en subtil detalje, der giver en naturlig overgang fra glas til metal. Det her er Apple-lækkert, som vi kender det. Volumenknapper og power-knap er re-designede, rykket ned på siderne, og falder naturligt i hånden.

Med en stor telefon, følger også et stort display. Og iPhone 6 Plus huser et glimrende et af slagsen. Opløsningen er Full HD og det sikrer knivskarpe detaljer selv på et 5,5” display. Der hvor 6 Plus displayet især brillerer, er med dens naturlige, velkalibrerede farver og den dybe kontrast.

Læs også: iPhone 6 og iPhone 6 Plus: Her er de billigst

Sammen med en velspillende højtaler i bunden, belønnes man altså for at slæbe på den 172 gram tunge mobil. Til alt fra spil, hjemmesider og apps er det kræs for net- og trommehinder.

Alt i alt, lader det til at Apple på flere måder vender tilbage til rødderne. Væk er iPhone 5s mere detaljerige og sarte design, minimalismen er i stedet tilbage.

Herunder kan du se hvordan Apples nye stormobil tager sig ud i levende live, samt få mobilsiden.dks første indtryk af moppedrengen.

Sidste tilføjelse til sagen

Få den kronologiske fortsættelse af sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om temaet. mobilsiden fulgte op på sagen. 1/10/2014 publicerede redaktionen et indlæg omkring iPhones for 13 millioner på dba.dk – Den finder du her. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.