Apple Watch: Unboxing og første test [WEB-TV]

Apple Watch er landet i Danmark. Mobilsiden.dk giver de første indtryk af Apple Watch Sport Edition.

Apple Watch: Unboxing og første test [WEB-TV]

Dagens smart-ure har endnu ikke overbevist forbrugerne om, at armbandsuret skal pensioneres til fordel for et stykke forbundet elektronik.

Men med Apples ekspertise i forbrugerelektronik og en god portion Apple-tilhængere derude vil håber æblemærket at sparke gang i den bærbare håndledsteknologi.

Teknisk set, har Apple dog ikke frigivet uret i den danske handel endnu. Men e-butikken Applesolution.dk er som de første, og eneste, ude med uret via egen import.

På Mobilsiden.dk er vi naturligvis nysgerrige efter at se, hvad uret kan, og har derfor lånt et eksemplar som er landet på redaktionen, og nu er prøvekørt i nogle dage.

Læs også: Se priserne på alle Apple Watch-udgaver

Apple Watch
Apple Watch i sine tre varianter: Sport, Watch og Edition.

Hvor er den lille!

Selve salgsemballagen er dobbelt så stor som en iPhone-kasse, men når pap og manual ivrigt flås af, forbløffes jeg over hvor lille Watch egentlig er.

Der er da også den mindste 38mm Sport variant jeg har til test, men i forhold smart-urværk fra Samsung, LG eller Motorola, opleves den som værende halvt så stor.

Det er både godt og skidt: det er befriende, at et smart-ur ikke længere er synonym med en hinkesten om armen, men samtidig giver det kun plads til et display på små 1,3 tommer.

Til det kompakte ydre ser Apple sit snit til at gentænke remmen omkring Watch Sport. Remmen er i blød silikoneplast og spændes nu omvendt på, hvor det overskyende rem ikke flapper løs, men i stedet stikkes ind under sig selv.

Det kræver tilvænning, og det er endnu ikke lykkedes mig at tage det på lige så hurtigt som klassiske remme. Fordelen er her, at remmen kan udskiftes uden brug af værktøj, og at den ikke flagrer.

Nydeligt udformet

Selvom uret er småt, praktisk og sportstunet, har den en unægtelig klasse som ikke rigtig er indfanget på de pressebilleder og videoer vi har set indtil videre. Jeg forventede egentlig at blive skuffet af det anonyme og firkantede design med afrundede sider, men jeg ændrede hurtig mening. Og uret møder da også generel interesse og ros fra min omkreds.

Hvorvidt man skal vælge den større og dyrere 42mm variant er naturligvis en smagssag. Men selvom jeg selv typisk hælder mod herreure i 42-44 mm kaliber, er jeg overbevist om at den mindre 38mm er den rette til mig. Det trækker det noget generiske design skarpere op, og gør uret så behageligt, at jeg glemmer at jeg har det på – perfekt til en fitness-orienteret ledsager.

Læs også: Første Apple Watch-opdatering tilføjer dansk sprog

Uret oplades via en magsafe-ligende trådløs oplader. En lille flade på størrelse med to tikroner hæfter sig magnetisk til bunden og overfører strømmen trådløst. Opladningen tager omtrent halvanden time og skulle række til mindst 18 timers brug. Det lyder som frygtelig kort tid, men i min første uge med uret har jeg dog rutinemæssigt opnået over det dobbelte.

Apple Watch Sport

Sportslige ambitioner

Uret er IP67-godkendt, hvilket betyder at den frygter hverken at blive plasket med i badet, eller under bruseren, men samtidig ikke er klædt på til længere dyk, som svømmeture eller snorkling.

Bag på letvægts-alukabinettet finder du en forvokset pulsmåler der som en af de første smartwatches præsterer at give præcise målinger både under træning, men også i ny og næ til sundheds-appens statistik.

Apple vælger dog ikke at lade andre benytte sig af pulsmåleren, hvilket eksempelvis gør, at den populære Endomondo-app ikke kan indsamle pulsdata under træningspasset.

Skærmen er lille, men den er tilgængelig lysstærk og både farve- og kontrastrig. En fornøjelse. Samtidig er Watch uhyre dygtig til at tilpasse skærmens lysstyrke, så den altid er let at tyde – både indendørs og udendørs.

Eneste (nok bevidste) forglemmelse fra Apples hånd er, at skærmen ikke er beskyttet med det stærke safirglas. Skal du have safir, må du betale et par tusinde kroner mere for at få fingre i Watch.

Overambitiøs software

Uret kræver, at du har en iPhone eller iPad med iOS 8.3 ombord, for det er igennem denne og Watch-app’en at næsten alle indstillinger skal findes.

Selve opsætningen tager nogle få minutter, men i og med at uret ikke er officielt introduceret i Danmark, vil nogle få features, som for eksempel Siris stemmestyring, ikke være at finde.

Med telefon og urret parret, er Watch nu klar på at føre notifikationer og såkaldte ’glances’ videre til dit håndled. Notifikationer tikker ind med en perfekt nænsomt vibreren som hverken enerverer, eller går ubemærket hen.

Glances, eller smugkig, er små meddelelsespaneler som Apples, eller dine apps kan indtage og give nyttige info. Et svirp opad giver derfor adgang til eksempelvis vejrinfo, Endomondos eller Sundheds stats, eller dagens kalenderaftaler.

Apple er bestemt rundhåndede med funktioner, apps og features til uret – og her frygter jeg at Apple forsøger at gabe over mere end hvad en skærm på 1,3 tommer kan formidle. Her er hvad jeg mistænker kan være den største akilleshæl i Apple Watch.

Den kulørte app-menu, med app-ikoner splattet ud som M&M-chokolader, er eksempelvis flot, men samtidig svær at navigere uden uforsætligt at klikke på den forkerte ikon.

Værd at følge

Alt er altså ikke perfekt i Apples første færd på smartwatch-scenen, men der er samtidigt meget der virker lovende efter min første tid med uret.

Jeg glæder mig derfor til at dykke dybere ned i alle mulighederne med uret, men jeg er allerede nu overbevist om at Apple har kreeret noget specielt med Watch.

Hvorvidt det bliver nok til at retfærdiggøre den høje pris er endnu uvist. Følg derfor med her på Mobilsiden.dk hvor vi vil nærstudere Apple Watch mange features og afgive vores endelige dom.

Se også: Nye videoer guider dig igennem Apple Watch

Se med herunder, hvor vi unboxer og ser nærmere på Apple Watch.

Find den bedste pris på Apple Watch på mobilpriser.dk