Billede afslører: Nokia 8 får dobbelt ZEISS-optik

Den kommende Nokia 8-topmodel bliver den første smartphone efter bruddet med Microsoft, som kommer med optikker fra kameraspecialisten ZEISS.

Billede afslører: Nokia 8 får dobbelt ZEISS-optik

Det ser ud til, at HMD global – det nye finske firma med tidligere Nokia-topmodel i spidsen – forbereder det helt store comeback af en Nokia-topmodel.

Tidligere blev en række specifikationer, den danske pris og tilgængeligheden for Nokia 8 afsløret, og nu er endnu en spændende detalje om den kommende topmobil kommet frem.

Det er Twitter-tipsteren evleaks, der er ude med en ny afsløring: Den næste Nokia-smartphone får en optik fra den tyske kameraspecialist ZEISS – også kendt som Carl Zeiss.

Læs også: Nokia 8: Specifikationer og dansk pris afsløret før tid

Tipsteren har delt et billede, som viser bagsiden af, hvad der formodes at være Nokia 8. I hvert fald matcher den fuldstændigt det design, som tidligere er set i en lækket video. Her er altså et dualkamera-setup at finde, men der er én væsentlig forskel.

Modsat i videoen er kamerahuset på billedet fra Twitter-tipsteren mærket med det velkendte ZEISS-logo. Det kan altså næsten kun indikere, at Nokia 8 bliver den første Nokia-smartphone efter dets brud med Microsoft i fjor, hvor specialudviklede kameraer fra ZEISS igen er at finde.

ZEISS HMD global
Foto: HMD global

Har allerede indgået samarbejde med ZEISS – igen

For små to uger siden offentliggjorde HMD global og ZEISS, at man indgik et samarbejde. Her lød det blandt andet fra administrerende direktør i HMD global, Arti Nummela:

”Samarbejdet med ZEISS er et vigtigt skridt til at sikre den bedste mulige oplevelse til vores brugere. Vores fans efterlyser mere end et godt kamera, de vil have en kameraoplevelse, som ikke bare sætter standarden – den skal redefinere standarden. Det er det vores fans ønsker, og det er det vi vil bringe i samarbejde med ZEISS”.

Læs også: Nokia og ZEISS-optik genoptager samarbejdet

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvad samarbejdet med ZEISS helt præcist vil indebære. Tidligere har det i hvert fald betydet, at linserne er udviklet af ZEISS. Det har resulteret i smartphones, der i sin tid tangerede nogle af de bedste på kamerafronten. Udsigterne til et topkamera i lommeformat ser altså gode ud med den kommende Nokia 8, som ventes at blive afsløret den 31. juli.