BlackBerry uddør. Markedsandel: 0,0 procent

BlackBerry er svundet så meget ind, at deres markedsandel ryger under en promille.

BlackBerry uddør. Markedsandel: 0,0 procent

BlackBerry smartphones med selskabets BlackBerry OS ombord uddør. Selskabet og styresystemet der engang udgjorde en storspiller i det spirende smartphone-marked er nu puffet ud af analyseinstituttet Gartners oversigt over mobile platforme, det skriver amerikanske Engadget.

Fra at udgøre 0,2 procent af mobilmarkedet i fjerde kvartal 2015 ryger BlackBerry OS nu til nulpunktet og rammer 0,0 procent i opgørelsen for det seneste kvartal.

Platformens endeligt har længe ligget i kortene, efter at BlackBerry i 2014 standsede udviklingen af platformen for i stedet at bygge Android-baserede smartphones.

BlackBerry som selskab eksisterer dog stadigt – under det kinesiske moderselskab TCL’s ledelse. Sidste år blev det til 207.000 solgte smartphones, heraf kører størstedelen dog Googles Android-styresystem.

BlackBerry OS debuterede i 1999 og fik sin seneste større opdatering i 2013. BlackBerry som smartphone-platform oplevede sin storhedstid mellem 2008 og 2010, med knap 20 procent af det daværende smartphonemarked.

Se også:  BlackBerry vender tilbage til Danmark

Windows også udrydningstruet

I Gartners analyse optræder en anden truet dyreart: Windows 10 Mobile og Windows Phone.

Her registrerer Gartner en voldsom nedtur for Microsofts mobile styresystem der svinder ind fra 1,1 til 0,3 procent igennem det seneste år.

Tilbage står Android og Apples iOS som de to dominerende styresystemer til smartphones med henholdsvis 81,7 og 17,9 procent af det globale smartphone-markedet.

Læs også:  Obama vrager Blackberry til fordel for Android