Brintteknologi giver iPhone ugelang driftstid

Et gennembrud i brintcelle-teknologi giver mulighed for rekordlange driftstider i en smartphone.

Brintteknologi giver iPhone ugelang driftstid

At en telefon skulle kunne klare sig en hel uge på enkel opladning, synes som ren fantasi siden smartphone-revolutionen. Med større skærme, internet og millionvis af apps til rådighed, går der sjældent mere end en enkel dag, før jagten på en stikkontakt går i gang.

Det britiske selskab Intelligent Energy ser dog ud til at ændre på den kedelige udvikling. Med et afsæt i brintbaserede brændselsceller, er selskabet klar med en iPhone 6 prototype der kan klare sig en hel uge på en enkel opladning. Det skriver Telegraph.co.uk.

Prototypen skrotter det klassiske batteri og dens lithium-baserede kemi, for i stedet at indbygge en patenteret brintcelle, der skaber strøm ved en kemisk forbindelse mellem brint og den omgivende lufts ilt-atomer.

Selskabets prototype adskiller sig fra eksisterende forsøg ved at indkapsle den patenterede teknologi i en almindelig iPhone 6, dog med en lille slids til at aflede små mængder vanddamp, et biprodukt af strøm fra brintbrændselsceller.

Se også: Nye batterier lover 70 procent strøm på 2 minutter

Hvorvidt teknologien snart vil finde vej til Apples iPhones eller andre smartphones, vil selskabets direktør ,Henri Winand, ikke kommentere. I stedet understreger han vigtigheden af gennembruddet:
Det er lykkedes for os at skabe en brændselscelle der er så tynd at den kan bygges ind i eksisterende elektronik. Det er en markant milepæl for teknologien og dens vej til forbrugerne.

Slutteligt give Intelligent Energys finanschef, Mark Lawson Statham, et forsigtigt bud på hvornår teknologien vil være moden: ”Vi mener, at vi er få år fra at være klar, men i sidste ende afhænger udrulningen af vores branchepartnere

Læs også: Gennembrud: Ny teknologi vil firedoble batteriers kapacitet