Corning Gorilla Glass Victus 2: Mere robust over for beton ved fald

Corning Gorilla Glass Victus 2 er mere robust ved fald og tab ned på hårde overflader - kan klare fald mod asfalt fra to meters højde og beton fra en meter.

Corning Gorilla Glass Victus 2: Mere robust over for beton ved fald

Vi ved alle, at smartphones er blevet stadig større de seneste år. For et selskab som Corning har det skabt problemer, for jo længere en skærms diagonal er, desto mere stress udsættes skærmen for, når man fumler rundt med telefonen og taber den på gulvet.

Derfor er Corning nødt til hele tiden at forbedre på sit hårdføre glas, så det kan følge med ændringerne i designet af smartphonene. For et par år siden præsenterede Corning Victus, i 2021 kom en Plus-version, og nu er det tid til næste generation, Gorilla Glass Victus 2.

Det er ikke så meget gulvene i hjemmet, måske tilmed med tæppe på, der udgør en risiko for den moderne smartphone. Det er nærmere de hårdere og mere ujævne overflader udendørs, der kan være en udfordring. Asfalt kan efterlade en hel del ridser på en telefon, hvis glasset ikke er tilstrækkeligt hårdt. Beton er endnu værre.

Se også: De mest robuste telefoner

Mere robust mobilskærm over for beton

Det er Cornings mål med denne nye generation af GG Victus, beton. Det er en blanding af cement, sand og sten, og en af de sten kan virkelig ødelægge ens dag, hvis man taber sin telefon. Beton er hårdere end asfalt, selskabet bruger 80-kornet sandpapir for at efterligne beton, sammenlignet med 180-kornet sandpapir for at efterligner asfalt.

Blandingen af de forskellige størrelser på materiale giver en ujævn overflade, så stikker der noget grus frem, kan det betyde, at hele kraften i faldet bliver koncentreret på det lille sted, hvis telefonen falder på det. Jævne gulvflader, som man som oftest har i sit hjem, spreder kraften ud på et større område og mindsker risikoen for, at glasset går i stykker.

Ved hjælp af maskiner i et laboratorie til at køre tests, har Corning udviklet Victus 2, der kan klare fald på beton op til en meter, tilsvarende hoftehøjde. Er der asfalt, man taber sin telefon på, kan det klare fald på op til to meter, tilsvarende hovedhøjde.

Se også: Sammenlign priser på smartphones

Store og tunge telefoner er et problem

Som sagt er større telefoner et problem. Ikke kun på grund af den større diagonal på skærmen, telefonerne er også blevet tungere. En gennemsnitlig telefon i dag er 10 procent større og 15 procent tungere, end for fire år siden, fortæller Corning. Mere vægt betyder mere kraft, når telefonen rammer jorden, og det er det, der giver problemer.

Det er ikke nok at klare faldet uden en knust skærm, glasset skal også kunne klare sig uden ridser. Det er to forskellige ting, men de kan forårsages af det samme, nemlig fald mod en ru overflade. Det er ikke altid tilfældet, for både lommer og bordoverflader kan give ridser.

Desuden har Gorilla Glass ofte til opgave at beskytte både forsiden og bagsiden på telefonen med tanke på det populære ”glas-sandwich”-design.

Med Victus mener Corning at være kommet frem til en god balance mellem at klare fald og at modstå ridser. Med Victus 2 har man bevaret evnen til at klare fald mod ru overflader, samtidig med at skærmen også kan modstå ridser.

Se også: Nyheder om hardware

Første telefoner med Gorilla Glass Victus 2 i start 2023

Smartphones med Gorilla Glass Victus 2 forventes at komme på markedet allerede om få måneder. Corning har endnu ikke nævnt nogle specifikke modeller, men der er en liste over telefoner, der i dag har Gorilla Glass.

Formentlig får efterfølgere af de modeller, der har Victus (+), en opgradering til version 2. Vi sætter næsen op efter Gorilla Glass Victus 2 på den nye Samsung Galaxy S23-serie, der kommer til februar. Muligvis vil OnePus 11 også få den nye skærmbeskyttelse, når den kommer til foråret.