Danskernes interesse i brugt teknologi stiger

Danskernes interesse for at købe brugte produkter stiger, særligt tech-produkter - det er den lavere pris, der trækker.

Danskernes interesse i brugt teknologi stiger

En ny undersøgelse foretaget af Swappie (der sælger brugte iPhones) i samarbejde med Kantar viser, at forbrugerne i Danmark bliver mere og mere interesserede i at købe brugt teknologi, for eksempel brugte iPhones.

61 procent danskere køber nemlig flere secondhand-produkter i dag sammenlignet med for 5 år siden og de seneste forbrugstendenser viser, at forbrugerne i stigende grad kigger efter alternative løsninger og overvejer i større grad secondhand-produkter.

Se også: Sælg brugt mobil

Flere skal købe brugte produkter

De teknologiske produkter udgør i undersøgelsen 60 procent af danskernes brugtkøb, tæt efterfulgt af møbler med 54 procent og tøj med 52 procent.

“Det er meget positivt at se, at flere danske forbrugere har fået øjnene op for secondhand”, understreger Casper Andersen, landechef for Swappie i Danmark.

Han mener dog, at der stadig er god grund til at arbejde på at få endnu flere med.

”Der er stadig et godt stykke vej, når det gælder den cirkulære økonomi i Danmark. Vi skal derfor se endnu mere mod secondhand- og istandsatte produkter, der først og fremmest er mere miljøvenlige produkter, men også et billigere alternativ for de danske forbrugere”, uddyber Casper Andersen.

Han henviser samtidig til, at FN’s Global E-waste-rapport forudser, at vi allerede i 2030 vil stå over for næsten 75 millioner tons e-affald på verdensplan, så det er afgørende, at vi ændrer vores forbrugsadfærd, ikke mindst når det kommer til teknologi”, uddyber han.

Se også: Test af brugt iPhone

Prisen har stor betydning

Ud af de adspurgte er prisen den primære faktor for, hvorfor de vælger at købe brugte produkter. Hele 83 procent peger således på prisen.

På andenpladsen og langt efter finder vi bæredygtighed med 39 procent. Det er altså først og fremmest den lavere pris på brugte produkter, der tiltrækker forbrugerne og ikke så meget de bæredygtige og grønne aspekter.

Se også: Priser på nye telefoner