De første dage med: Samsung Galaxy S10+

De første dage med et nyt produkt er altid spændende. Her kan du læse om den første tid med Samsung Galaxy S10+. Artiklen bliver løbende opdateret.

De første dage med: Samsung Galaxy S10+

I onsdags præsenterede Samsung tre nye modeller i deres kendte flagskibsserie, Galaxy S: Galaxy S10, Galaxy S10+ og Galaxy S10e. Dem kan du læse meget mere om her. I denne her artikel beretter vi om de første dage med flagskibet, som til sidst ender ud i enkeltstående anmeldelse af den.

Det er et relativt nyt format på Mobilsiden.dk, som vi tidligere har prøvet med Samsung Galaxy Watch og OnePlus 6T. Nu er tiden kommet til Samsung Galaxy S10, som vi har set meget frem til at teste.

Samsung Galaxy S10, Galaxy S10+ og Galaxy S10e kan allerede nu forudbestilles, blandet andet her hos Telmore, og lander i butikkerne den 8. marts.

Læs også: Pris og tilgængelighed på Samsung Galaxy S10

Dag 1

Nærmest alt om Samsung Galaxy S10-serien var lækket på forhånd, så designet var ikke den store overraskelse. Galaxy S10 er det naturlige skridt i videreudviklingen af Galaxy S9’s design. Der er derfor ikke kæmpestore forskelle at se, men i stedet små forbedringer og tre ret store nyheder.

Den ene store nyhed er den nye skærm, som nu er flottere, større og fylder endnu mere af fronten af telefonen. Modellen vi har fået til test er Samsung Galaxy S10+ med 8GB RAM og 128GB lagerplads, som har en skærm på 6,4 tommer. Skærmen har fået en masse smarte nye navne, men alt i alt så stadfæster den Samsung som den ledende skærmproducent. Den er farverig, utroligt lysstærk og virkelig en fornøjelse at se på. Jeg har valgt at sætte skærmens farver på “naturlig” i telefonens indstillinger.

Skærmen er stadig buet, men mindre end på fx Huawei Mate 20 Pro. På Mate 20 Pro har dette irriteret mig, men det virker bedre og mere praktisk på Galaxy S10.

Den anden store nyhed er kameraet, eller kameraerne. På Galaxy S10+ er der hele fem kameralinser, hvoraf tre sidder på bagsiden. Jeg har endnu ikke fået prøvet det meget, men mine første indtryk er positive. Specielt ultra vidvinkellinsen giver en stor fleksibilitet:

Galaxy S10 vidvinkel
Samsung Galaxy S10+: Øverste billede taget med ultra vidvinkel. Foto: Mobilsiden.dk

Jeg tog også et billede derhjemme, efter mørket var faldet på. Samme billede tog jeg med iPhone XS Max. Der er stor forskel på resultatet, som der ses her:

Galaxy S10 iPhone XS
Øverste billede taget med iPhone XS Max og Samsung Galaxy S10+ under. Foto: Mobilsiden.dk

Jeg glæder mig til at prøve kameraet meget mere.

Den tredje store nyhed er den nye ultralyds fingeraftrykslæser. Den tager et 3D billede af fingeren og skulle derfor være sikrere end dem der allerede findes på markedet. Modsat de andre, så behøver den ikke oplyse fingeraftrykket, så man kan bare holde fingeren på skærmen, når den er slukket, for at låse op. Jeg synes ikke den virker hurtigere end læseren på OnePlus 6T, men det kræver mere tid at teste den ordentligt.

For lige at vende tilbage til designet af Galaxy S10, så skal mobilen uden tvivl opleves i virkeligheden. På billeder er den nydelig, men den er noget helt andet i virkeligheden. Man kan mærke at det er kram og at der er kælet for detaljerne. Vores testenhed er i farven Prism White, eller bare perlemor, og den har overrasket mig positivt. Måden den skifter farve alt efter lyset omkring er ret fascinerende. Jeg er normalt ikke til hvide mobiltelefoner, men den her ret fed. 

Galaxy S10 kommer selvfølgelig med Samsungs nye brugerflade, One UI. Jeg er normalt ikke den største fan af producenternes egne brugerflader, men One UI har bestemt nogle gode ting, og det virker flydende og hurtigt. Indtil videre i hvert fald. Er det bedre end de andre? Det må tiden vise, men jeg tror Samsung er på rette vej.

Inden jeg slutter af, så skal jeg lige af med et irritationsmoment: Tænd/sluk-knappen. Hvorfor skal de sidde helt oppe i toppen af telefonen? For en højrehånds bruger er den lettere at nå, men for en venstrehånds bruger, som jeg, så kræver den jeg ændrer mit greb om telefonen. Det synes jeg ikke går hånd i hånd med Samsungs nye brugerflade, som netop har fokus på lettere enhåndsbetjening.

I morgen har jeg forhåbentlig et lille indtryk af batteritiden.