Den nye Nokia X6 kan være på vej til andre lande

For to dage siden løftede finske HMD Global sløret for smartphonen Nokia X6 i Kina. Firmaet antyder, at en global lancering kan være på vej.

Den nye Nokia X6 kan være på vej til andre lande

Det finske firma HMD Global, som i 2016 overtog Nokia fra Microsoft, har lanceret den nye smartphone Nokia X6, men dog kun i Kina.

Heldigvis er der udsigt til en mulig global lancering af smartphonen, som er Nokias første mobil med det omdiskuterede hak i skærmen og et meget iPhone X-inspireret design.

Læs også: Nokia X6 lækket i al sin herlighed

HMD Globals produktchef, Juho Sarvikas, har nemlig skrevet et tweet, hvori han implicit skriver, at Nokia X6 kan være på vej til flere lande udover Kina. Han spørger nemlig sine følgere på Twitter, om HMD Global bør lancere den nye Nokia X6 i andre lande, fordi der er stor interesse omkring telefonen.

Og ikke overraskende er det et stort flertal på 92 %, der svarer ”ja, fed idé” i hans lille afstemning, mens kun 8 % svarer ”nej, gør det ikke”. Står det til Twiitter-brugerne, bør Nokia X6 altså finde vej til disse breddegrader, og umiddelbart er det da også svært at finde argumenter for, hvorfor HMD Global ikke skulle gøre det, nu hvor telefonen allerede er udviklet og ført ud i livet.

Nokia X6
Nokia X6. Foto: Nokia

Nokia X6 er ikke en helt tilfældig telefonen. Det er en del af en efterhånden ældre X-serie hos Nokia. Den første Nokia X6 så dagens lys tilbage i 2009 og havde Symbian som styresystem. Næste Nokia X-mobil kom blot få måneder, før Microsoft opkøbte Nokia i 2014. Der lancerede Nokia mobilen Nokia X, som var ganske speciel på daværende tidspunkt, da det var Nokias første smartphone med den såkaldte Nokia X-softwareplatform, der var baseret på Android.

En Nokia-mobil med Android harmonerede ikke så godt med det højaktuelle opkøb fra Microsoft, og der satsede benhårdt på Windows Phone og senere hen Windows 10 Mobile – et styresystem som i dag er helt ude af billedet. Microsoft solgte nemlig Nokias afdeling for feature phones til det Foxconn-ejede firma FIH Mobile og patenter, designrettigheder og rettighederne til navnet til det højaktuelle HMD Global.

Læs også: Nokia X6 – Comes Without Music (mobiltest)

Den nye Nokia X6 har en 5,8” stor Full HD+-skærm, nærmere bestemt med en opløsning på 2.280 x 1.080 pixels. Den skiller sig særligt ud fra tidligere Nokia-mobiler ved at have et hak i toppen af skærmen. Det, sammen med dens bløde hjørner og kanter, får den til at ligne iPhone X en hel del forfra – i hvert fald i forhold til øvrige Nokia-mobiler.

Nokia X6 drives desuden af en ottekernet Snapdragon 636-processor og kommer med 4/6 GB RAM og 32/64 GB lagerplads, der kan suppleres med et eksternt microSD-kort. Bagpå sidder to kameraer: et på 16 megapixel og et på 5, og foran er der en sensor på 16 megapixel til selfies. Batteriet har en kapacitet på 3.060 mAh.

Nokia X6: Specifikationer

Skærm: 5,8″, 19:9, FHD+ (1.080 x 2.280 pixels), Gorilla Glass 3
Processor: Qualcomm Snapdragon 636 (octa-core)
GPU: Adreno 509
RAM: 4 GB/6 GB
Lager: 32 GB/64 GB + microSD-understøttelse
Kamera bag: 16 MP + 5 MP, HDR-foto, bothie-tilstand, AI-foto
Kamera front: 16 MP
Batteri: 3.060 mAh med Quick Charge 3.0 og USB Type-C
Fingeraftrykslæser: Ja
Netværk: 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, GPS/A-GPS, jackstik
Dimensioner: 147,2 x 70,98 x 7,99 mm
Vægt: 151 gram
Software: Android 8.1 Oreo (Android One)