Ejere af Samsung Galaxy S8 klager over rødlige skærme

I Sydkorea er flere af de første ejere af Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ ikke tilfredse med skærmene. De klager nemlig over skærme med et rødligt skær.

Ejere af Samsung Galaxy S8 klager over rødlige skærme

Samsung lancerede for nyligt topmodellerne Galaxy S8 og Galaxy S8+ i hjemlandet Sydkorea, men modtagelsen har ikke været helt som ønsket.

Ifølge den sydkoreanske avis The Korea Herald melder flere brugere på internettet nemlig om dårligt kalibrerede skærmpaneler i topmodellerne, som viser et tydeligt rødligt skær. De misfarvede skærmpaneler skulle være så røde, at det ikke engang er muligt at korrigere det i indstillingerne, hvor farvetemperaturen kan justeres.

Læs også: Her kan du forudbestille Samsung Galaxy S8 og S8+ billigst

En person på et af de internetfora, hvor problemet er blevet debatteret, har skrevet: ”Efter jeg læste artikler om, at der er mange rødlige paneler, tjekkede jeg min telefon. Jeg var også uheldig. Bør jeg udskifte den?”

I Samsungs Super OLED-skærmpaneler har producenten ifølge avisen styrket skærmpanelernes røde pixels for at kompensere for de grønne subpixels, som omgiver de røde og blå pixels. Noget kunne dog tyde på, at kalibreringen fra fabrikken ikke har været helt, som den burde.

”Det rødlige skær kan være forårsaget af et problem i farvebalancen, efter Samsung er begyndt at bruge dybrøde AMOLED-skærme for at styrke den røde farve,” fortæller en unavngiven kilde i industrien til avisen.

Samsung: Der er ikke problemer med kvaliteten

Ifølge producenten selv fejler de nye Super AMOLED-skærmpaneler ikke noget, men skulle kunder alligevel mene, at der er noget galt med deres nyindkøbte smartphones, er Samsung villig til at udskifte telefonen.

”Det er ikke et problem med kvaliteten, og det kan justeres i telefonens indstillinger. Hvis farverne stadig fremstår rødlige, kan kunder udskifte telefonen ved et servicecenter”, siger Samsung til The Korea Herald.

Det er endnu uklart, hvor udbredt problemet er på nuværende tidspunkt. Det vil formentlig vise sig, når Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ lanceres i de første lande på fredag samt i Danmark og resten af landene fredag den 28. april.