Første billeder af iPhone 7: Minijack-stik og Home-knap forsvinder

De første billeder af den formodede iPhone 7 og iPhone 7 Plus er dukket op. Ikke kun minijack-stikket er væk som ventet, men også Home-knappen.

Første billeder af iPhone 7: Minijack-stik og Home-knap forsvinder

Tiden er formentligt ovre, hvor en smartphone kan blive lanceret uden at blive lækket på alverdens mystiske hjemmesider og af dedikerede ”tipstere” på blandt andet Twitter – selv for Apple.

De første tre billeder er nemlig dukket op af, hvad der må formodes at være den kommende iPhone 7 og iPhone 7 Plus, som traditionen tro ventes at blive lanceret dette efterår. Det første billede er fra en nyhedsside baseret i Hong Kong, hvor bagsiden af en iPhone 7 Plus ses.

Læs også: Rygte: iPhone 7 bliver hyperminimalistisk

Som det tit hører til med lækkede billeder er det dog af en noget tvivlsom kvalitet, og det er derfor svært at sige, om der er tale om den ægte vare. For det første kan det være en prototype, der er blevet affotograferet, og for det andet er det set før, at kinesiske kloner af rygtede iPhone bliver forvekslet med den ægte vare.

iPhone 7
Dette skulle være iPhone 7 Plus med dual-kameraet, ændrede antennelinjer og Smart Connect-kontaktfladen. Foto: Bastillepost.com

Dual-kameraet på bagsiden og ny Smart Connector

Under alle omstændigheder viser billedet en iPhone 7 Plus, der i størrelse og form ser ud til at være uændret, men stadig gemmer på relativt store designændringer. Mest iøjnefaldende er tilføjelsen af et ekstra kamera på bagsiden (som ikke kommer til iPhone 7), som der har været rygtet i nogen tid og som der netop er kommet billeder frem af.

Hvor Samsung har skåret et par millimeter af kameraets stykkelse i den seneste Galaxy S7 i forhold til forgængeren, ser det modsatte ud til at være tilfældet med denne iPhone 7 Plus i forhold til 6 Plus’eren. Kameraet ser ud til at stikke noget mere ud, og med en placering helt ude i den ene siden vil den umiddelbart ligge en anelse skævt på en plan overflade.

Læs også: Video: Sådan kan dual-kameraet i iPhone 7 fungere

Et tidligere rygte om begge iPhone 7’ere har gået på, at Apple vil skrotte de såkaldte antennelinjer – de to små, lyse linjer af plastik, der bryder aluminiumsbagsiden i toppen og bunden, så signalet fra antennerne kan trænge igennem. De er ganske rigtigt fjernet fra bagsiden, men helt væk er de dog ikke. Nu er de placeret i top og bund, som er med til at give bagsiden et lidt mere stilrent design.

Til sidst ses også Apples Smart Connector – kontaktfladen placeret nederst på bagsiden, som muliggør tilslutning af blandt andet Smart Keyboard lige som til iPad Pro.

iPhone 7
Dette menes at være iPhone 7 (eller iPhone 7 Plus), hvor der ingen Home-knap og intet minijack-stik er. Foto: Appleinsider.com

Minijack-stik og Home-knappen forsvinder i begge iPhone 7’ere

At minijack-stikket bliver skrottet i den kommende iPhone 7 (og 7 Plus) kan efterhånden ikke komme som den helt store overraskelse, da rygterne om disse har svirret i luften i et par måneder nu. Hvis to andre billeder fra Apple Insider står til at vise den ægte vare, er den god nok:

Minijack-stikket forsvinder i iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Heldigvis ventes der at medfølge en Lightning til minijack-adapter, så du alligevel kan høre musik med dit eksisterende tilbehør.

Det positive ved dette tiltag må siges at være, at der formentligt kommer endnu bedre lyd ud af bunden i iPhone 7 og iPhone 7 Plus, da der i hvert fald bliver plads til en ekstra stor højttaler lige som i den modsatte side af Lightning-porten.

Læs også: Første cover til iPhone 7 bekræfter: Intet 3,5 mm jackstik

Hvad der er mere overraskende, er til genhæld, at du også må sige farvel til Home-knappen. Også dette har der lydt rygter om, men aldrig i forbindelse med iPhone 7 og iPhone 7 Plus. I juni måned sidste år gik et rygte på, at den fysiske Home-knap under skærmen forsvinder, og i stedet lægges en ultratynd TDDI-chip med fingeraftrykslæser integreret direkte i skærmpanelet. Dengang lød det fra en kilde:

”Apple udvikler internt på løsninger til sine iPhones med integration af berøringselement og skærmpanelet i en enkelt chip (TDDI). Chippen vil også komme med integreret fingeraftrykslæser. Det integrerede design vil passe ind i fremtidige iPhone-designs – modeller med ultratynde og ultrasmalle skærme og med et helt plant design, der eliminerer Home-knappen”.

Læs også: iPhone 7s kan blive den første iPhone med OLED-skærm

Det gør det muligt for Apple enten at skære en god centimeter af højden og få en 4,7” iPhone 7, der er nemmere at betjene. Apple kan også gå den anden vej, lige som mange andre producenter har gjort: At udnytte pladsen bedre inden for de samme dimensioner og skrue en tand op for skærmstørrelsen.

Ud fra disse ikke synderligt skarpe billeder kunne der altså godt være noget om snakken om de to rygter, men med mange måneder til lanceringen, er det alt for tidligt at sige noget definitivt om, hvad iPhone 7 og iPhone 7 Plus får og ikke får.

Hvad tror du? Er det iPhone 7 og iPhone 7 Plus, der er lækket billeder af allerede, eller virker det for godt til at være sandt?