Foldbar Pixel får forældet kamera fra Pixel 5 – klar i 2022

Googles første foldbare telefon, Pixel Fold?, ventes at komme i løbet af 2022 - til den tid får den to år gammel kamerateknik.

Foldbar Pixel får forældet kamera fra Pixel 5 – klar i 2022

Ifølge en APK-teardow, som 9to5Google har udført, får Googles kommende foldbare Pixel-enhed ikke samme topkamera som den nuværende Pixel 6-serie. I følge information fra den nyeste version af Googles Kamera-app har den kommende foldbare Pixel-enhed kodenavnet Pipit, en ændring fra det tidligere Passport.

Skuffende kamera i vente i Pixel Fold

9to5Googles APK Insight-team fandt frem til, at den foldbare Pixel-telefon får samme 12,2 megapixel-kamera, som sidder i Pixel 5. Det er en Sony IMX363-sensor i stedet for den 50 megapixel GN1-sensor, som de nye Pixel 6 og Pixel 6 Pro har.

Derudover forventes yderligere en Sony IMX386-sensor at være med i den foldbare enhed. Den skal styre ultra vidvinkeldelen.

Udover disse to sensorer er der også spor af to IMX355-sensorer, det selfiekamera på 8 megapixel der er i Pixel 5 og Pixel 6. Formentlig kommer Pipit til at have dual selfiekamera, et på den eksterne skærm og et på den interne skærm, når enheden er foldet ud.

Se også: De bedste Android-telefoner

Ventes klar i 2022 – sammen med Android 12L?

Googles foldbare Pixel forventes på markedet en gang i 2022. Tidligere troede man, at Google også ville præsentere den foldbare enhed ved Pixel 6-eventet, men sådan blev det ikke. Det seneste tegn på, at lanceringen bliver i 2022, er det ”isPixel2022Foldable”, der nævnes i Camera APK-koden.

Hvis vi ser på andre lignende betegnelser som ”isPixel2019”, er henviste til Pixel 4 og Pixel XL, så må vi formode, at telefonen kommer en gang til næste år.

Den nyeste præsentation af Android 12L, der er Googles optimerede version af Android 12 til tablets, foldbare enheder og ChromeOS-enheder, skal efter sigende komme i første kvartal af 2022.

Det betyder, at vi kan forvente en annoncering af en foldbar Pixel-enhed en gang efter det tidspunkt. Det er dog endnu uvist, om det bliver i første eller anden halvdel af 2022.

Se også: Nyheder om foldbare telefoner