Galaxy S23 ser ud til at blive langt dyrere end Galaxy S22

Når Samsung Galaxy S23 bliver lanceret, kan det blive med en stor prisstigning i forhold til sidste års S22 - helt op mod 1.400 kroner dyrere.

Galaxy S23 ser ud til at blive langt dyrere end Galaxy S22

Hvis vi skal tro rygterne, præsenterer Samsung den næste generation af Galaxy S-serien, Galaxy S23, d. 1. februar. Vi har også hørt, at Samsung ikke har fastsat de endelige priser på de forskellige modeller i serien.

Efter sigende sparer Samsung ikke på noget, når det handler om udviklingen af Galaxy S23, og når man så også tænker inflationens påvirkning af hele produktionen med, vil det ikke være overraskende, hvis Galaxy S23-serien tager et hop op på prisstigen.

Se også: Rygter om Galaxy S23

Stort prishop i vente for Samsung Galaxy S23

Et godt nok lidt tvivlsomt rygte fra Sydkorea hævder, at priserne netop kommer til at være højere for de nye flagskibe. Kilden bag rygtet skal nemlig have fået fat i de priser, der kommer til at gælde for de tre modeller på det sydkoreanske marked.

Vi får ofte den slags rygter om prissætning af Samsung-produkter fra sydkoreanske kilder. Til tider stemmer de, andre gange ikke. Der er trods alt blot tale om rygter, og Samsung har altid muligheden for at justere priserne efter behov. Vi så dog voldsomme prisstigninger, da Apples iPhone 14 kom på markedet uden for USA, helt op mod 33 procent steg nogle af de forskellige varianter.

Se også: Priser på Samsung Galaxy S

Over 1.000 kroner dyrere

Priserne kommer fra en Twitter-bruger, der delte et screenshot med de påståede priser. Ifølge screenshottet stiger Galaxy S23 og S23 Plus 200.000 won, hvilket svarer til cirka 1.400 kroner i forhold til de tilsvarende modeller fra sidste år.

Galaxy S23 Ultra stiger med 150.000 won, hvilket svarer til cirka 1.050 kroner, i forhold til S22 Ultra.

Stemmer disse oplysninger, kommer vi højst sandsynligt til at se tilsvarende prisstigninger på alle andre markeder, hvor Galaxy S23 lanceres.

På screenshottet fremgår det, at informationen stammer fra en kilde hos SK Telecom. Der står desuden, at Unpacked-eventet for Galaxy S23 vil finde sted i begyndelsen af februar, samt at man kan forhåndsbestille dem mellem 7.-16. februar. Det er dog ikke noget, der er bekræftet, og vi ved heller ikke, hvor screenshottet kommer fra. Den pågældende leakster har desuden tidligere taget fejl.

Mindst hukommelse kan lande på 256 GB

Det betyder imidlertid ikke, at Galaxy S23 ikke bliver dyrere end Galaxy S22-serien. Med den nuværende økonomiske situation og Samsungs nye strategi for flagskibe kan priserne på telefonerne skyde i vejret.

Det er også muligt, at den mindste mængde hukommelse i S23-modellerne bliver 256GB og ikke som tidligere 128GB.

Den opgradering er ikke nødvendigvis gratis fra Samsungs side, hvis den oplysning viser sig at stemme.

Se også: Priser på de bedste Samsung telefoner

Kan blive stort problem for Samsung

Udfordringen med en prisstigning er, at det kan ramme Samsungs markedsføring. Apple har holdt priserne på iPhone 14 på samme niveau som iPhone 13, i hvert fald i USA.

Galaxy S23-modellerne kommer til at konkurrere med Apples iPhone 14-modeller på det værst tænkelige tidspunkt for Samsung. Økonomien gør allerede ondt på den sydkoreanske gigant.