Galaxy S7 sikrer Samsung det højeste overskud i to år

Salget af Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 edge har været over forventning og har nu resulteret i det bedste 2. kvartal for Samsung i to år.

Galaxy S7 sikrer Samsung det højeste overskud i to år

Samsung har siden lanceringen af Galaxy S7 og Galaxy S7 edge solgt intet mindre end 26 millioner eksemplarer, og det har nu givet pote.

Ifølge Reuters har 2. kvartal 2016 været det bedste for Samsung i to år med et overskud på hele 46,9 mia. kroner. Til sammenligning lød overskuddet i årets 1. kvartal på 38,7 mia. kroner.

Det nye tal er endnu ikke officielt fra Samsung selv, men er indsamlet som et gennemsnit på baggrund af 16 forskellige analytikere, der er kommet med hver deres prognose.

Læs også: Ny Samsung-strategi: Vil tjene mere på hver solgt smartphone

Samsung valgte at lancere topmodellerne Galaxy S7 og Galaxy S7 edge en måned tidligere end sidste års modeller, og det gav et stort forspring. Sidenhen har konkurrenterne ikke formået at lokke forbrugerne til deres smartphones, hvor både LG og HTC døjer med utroligt lave salgstal af dette års topmodeller.

På nuværende tidspunkt ser det ud til at være usandsynligt, at vi ser stærkere konkurrerende enheder dukke op i andet kvartal,” lyder det fra investeringschef i IBK Asset Management, Kim Hyun-soo.

Læs også: Samsung Galaxy S7: Tæt på 25 millioner solgte enheder

Med det højeste overskud i to år rejser spørgsmålet sig om, hvorvidt Samsung er i stand til at fortsætte ad samme spor i næste og tredje kvartal. Den helt store udfordring for Samsung bliver at konkurrere med Apple, når den næste iPhone 7 lanceres i – formentlig – september måned. Her stiller Samsung op med Galaxy Note 7, der ventes at blive lanceret allerede i starten af oktober for at komme Apple i forkøbet.