Google: iPhone får RCS-beskeder i “efteråret 2024”

Ifølge Google vil SMS'ens afløser - den fælles beskedprotokol RCS - komme til iPhonen i løbet af efteråret 2024 - formentlig sammen med udrulningen af iOS 18 til september.

Google: iPhone får RCS-beskeder i “efteråret 2024”

Googles Android-hjemmeside har tilføjet en ny landingsside for appen Google Beskeder, hvor man kan læse alt om standardappen til beskeder på Android-telefoner. Som noget nyt oplyser Google nu på siden, at kommunikationsprotokollen Rich Communication Services (RCS) kommer til iPhonen i efteråret 2024.

I en sektion, hvor Google sætter ord på fordelene ved RCS – blandt andet billeder og video i høj opløsning, skriveindikator og en bedre gruppechats – står der også, at det ”kommer snart til iOS.”

”Apple har annonceret, at de tilføjer RCS i efteråret 2024. Når det sker, vil det give en bedre chatoplevelse for alle.”

Se også: Kina – og ikke EU – har tvunget Apple til at understøtte RCS

Apple introducerer RCS i iOS 18 til september

Da Apple sidste år i november annoncerede tilføjelsen af RCS i iOS, oplyste selskabet blot tidshorisonten ”senere næste år.” De fleste har nok regnet med, at det vil sige, at vi får den spændende nyhed at se som en del af iOS 18 og ikke iOS 17.

At Google nu nævner det på den måde på Android-hjemmesiden, bekræfter mere eller mindre den antagelse. Det, der dog ikke er helt tydeligt, er, om RCS kommer med helt fra starten i den første udgave af iOS 18, eller om det først kommer med i en senere opdatering af systemet i slutningen af 2024.

Sikkert er det i hvert fald, at vi får RCS at se i iOS 18 – og det kan altså være allerede fra september, når Apple udruller softwaren til eksisterende iPhones og den kommende iPhone 16-serie. Den første udviklerudgave af iOS 18 ventes allerede at blive vist frem ved dette års WWDC-udviklerkonference den 10. juni, men det er ikke sikkert, at de tidlige udgaver af iOS 18 inkluderer RCS-understøttelse.

Læs også: Apple inviterer til WWDC 10. juni – afslører iOS 18

Flere funktioner på vej til Google Beskeder

I samme sektion oplyser Google, at animerede emojireaktioner ”kommer snart med RCS.” I dag er den funktion en del af selve Google Beskeder-appen og ikke selve protokollen. Apple har en lignende funktion i iOS. Når funktionaliteten kommer til RCS, vil det formentlig betyde, at animerede reaktioner kan gives på beskeder på tværs af iPhone og Android.

Google nævner desuden Screen Effects og Custom Bubbles som funktioner, der lige nu er i beta. Derimod er der, underligt nok, ikke noget tydeligt betastempel på den nye funktion Voice Moods, hvor brugere kan indtale lyd til udvalgte reaktioner. Google har også brugt en del krudt på at fremhæve funktionen Photomoji (der kan omdanne fotos til emojis), blokering af spam, ende-til-ende-kryptering, funktionen Magiske tekstforslag, Wear OS-appen, tabletoplevelsen, påmindelser og transskribering af beskeder.

Læs også: Apple overrasker alle: RCS-beskeder på vej til iPhone