Apple inviterer til WWDC 10. juni – afslører iOS 18

Så er det officielt: Apple afholder sit årlige WWDC-event den 10. juni, hvor den største iOS-opdatering i mange år bliver afsløret. Se hvad du kan forvente her.

Apple inviterer til WWDC 10. juni – afslører iOS 18

Apples har endelig bekræftet, at den årlige Worldwide Developers Conference afholdes i år fra mandag den 10. til fredag den 14. juni.

Der skulle være mange spændende nyheder på programmet, og vi kan også komme til at høre nyt om både mulige samarbejder om AI-teknologi og store ændringer i det kommende iOS 18-styresystem.

Ved eventet, der kan ses online, bliver fokus ifølge Apple selv på opdateringer af softwaren til iPhones, iPads og andre Apple-enheder. Udvalgte udviklere og studerende bliver inviteret til Apple Park på åbningsdagen.

Investorer har holdt nøje øje med muligheden for nyt om udviklingen af AI hos Apple. Indtil videre har selskabet ikke haft meget at sige offentligt om implementeringen af AI-teknologi i Apples forskellige enheder – særligt iPhones.

Tidligere i år måtte Apple træde ned fra tronen som verdens mest værdifulde selskab – en plads som Microsoft nu har overtaget. Modsat Apple har Microsoft taget AI fuldstændig til sig, og det er nu en central del af virksomheden og fylder meget i mange af Microsofts softwareløsninger. Selv Microsoft-computere skal til at udstyres med en Microsoft Copilot AI-knap.

Den måske største opdatering af iOS i flere år

Apple har angiveligt planer om at indgå et højst usædvanligt samarbejde med Google om at bruge selskabets Gemini-sprogmodel til en indbygget chatbot i sine styresystemer. Det vil udadtil formentlig blive markedsført som en forbedret udgave af Siri.

Samtidig udvikler Apples sin egen AI-løsning, der tager sig af AI-opgaver, der kan køre lokalt på enhederne, afslørede Bloomberg tidligere på måneden.

Apple har også planer om at udvide mulighederne for at tilpasse hjemmeskærmen på iPhones mere efter egen smag i iOS 18. Ifølge visse rygter kan der blive tale om den største opdatering i flere år af styresystemet til iPhone.

Årets WWDC-udviklerkonference kommer på et tidspunkt, hvor Apples iPhones fortsat sælger ganske dårligt, samtidig med at salget af Mac-computere og iPads er faldet på grund af et globalt fald i salget af gadgets.

Ved samme udviklerkonference sidste år præsenterede Apple sit mixed reality-headset Vision Pro. Der er dog endnu lidt tid til, at produktet finder vej til de danske butikshylder.

Se også: Alt om iPhone 16: Sådan bliver den kommende iPhone