Google lancerer Pixel 9-serien: Bedre end iPhone?

Google Pixel 9-serien er lanceret med nyt design, lynhurtig ydeevne og endnu bedre kameraer. Alt om Pixel 9, Pixel 9 Pro og Pixel 9 Pro Fold.

Google lancerer Pixel 9-serien: Bedre end iPhone?

Google har officielt løftet sløret for nyeste serie af Pixel-telefoner, der primært er designet til at skulle tage kampen op mod Apples iPhone. Se specifikationer, funktioner, pris og mere om Pixel 9-serien.

Se også: Billig og smart mobil med Google AI

Alt om Google Pixel 9, Pixel 9 Pro og 9 Pro Fold

En af året største og mest ventede smartphonelanceringer er netop løbet af stablen. Google har løftet sløret for Pixel 9-serien, der denne gang indeholder hele fire modeller, der alle kommer til Danmark: Google Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL og den foldbare Pixel 9 Pro Fold.

Google har forbedret de nye modeller med ny hardware, der giver hurtigere ydevne, større hukommelse, skarpere skærme, længere batteritid og ikke mindst Googles bedste kamera i en smartphone nogensinde – og det siger ikke så lidt. Pixel 9 har også fået et nyt og mere attraktivt design, der minder mere om iPhonens end tidligere.

Hos Google er det helt store fokus på dog AI, herunder nye redigeringsfunktioner i kameraet, hjælpsomme funktioner, højere sikkerhed og den digitale assistent Gemini, der tager over for Google Assistent.

Google Pixel 9-serien har et utal af smarte billed- og videoredigeringsværktøjer, som Astrofotografering, Face Unblur, Magic Eraser, Audio Magic Eraser og mange flere.

Og igen er der hele 7 års software- og sikkerhedsopdateringer på alle modeller samt flere årlige funktionsopdateringer (Feature Drops). Alle modellerne har også Google egenudviklede Titan M2-sikkerhedsmodul, der sørger for optimal sikkerhed, skriver Google.

Google har skruet gevaldigt op for deres sats på smartphones med Google Pixel 9-serien, og det er iPhonen der er i sigtekornet. Spørgsmålet er, om den kan overgå Apples kommende iPhone 16.

Lad os tage et nærmere kig på specifikationer og billeder på de nye Pixel 9-telefoner.

Se også: Den bedste AI-mobil på markedet

Specifikationer på Google Pixel 9

Google Pixel 9

Se også: Test af Google Pixel 9 Pro Fold

Basismodellen i Google Pixel 9-serien er Pixel 9. Google Pixel 9 er en lommevenlig smartphone med flot design, gode specifikationer, verdensklasse kamera og en overkommelig pris.

Man får i Pixel 9 en skærm på 6,3 tommer med op til 120 Hz og 2.700 nits lysstyrke, Googles nye Tensor G4-chipset, 12 GB RAM, op til 256 GB lagerplads og et 4.700 mAh batteri. Der er både lynopladning, trådløs opladning og trådløs strømdeling.

Pixel 9 har et dobbelt kamera på bagsiden, hvor hovedkameraet har en 50 megapixel sensor med ƒ/1,68 blænde og optisk stabilisering og op til 8x superzoom. Dertil sidder en ultravidvinkelkamera med et synsfekt på 123 grader, der også har med makrofunktion. For sidder et 10,5 megapixel Dual PD-selfiekamera med autofokus.

Pixel 9 er IP68-certificeret og dermed godt beskyttet mod vand og støv.

Se priser på Google Pixel 9 her

Specifikationer på Google Pixel 9 Pro og Pro XL

Der er én god grund til at vælge Pixel 9 Pro fremfor Pixel 9: Kameraet. Og så er der også den større skærm på XL-modellen, der nu er på hele 6,8 tommer.

Der er selvfølgelig også andre steder, hvor Pro-modellen skiller sig ud fra basismodellen. Her får du blandt andet en bedre Super Actua-skærm med højere lysstyrke og adaptiv opdateringsfrekvens, 16 GB RAM, op til 1 TB lagerplads samt det opgraderede kamera.

Se også: Test af Google Pixel 9 Pro

Pixel 9 Pro og Pro XL er Googles kameraflagskib. Her får man et tredobbelt kamera på bagsiden, hvor hovedkameraet består af en ny 50 megapixel sensor med optisk stabilisering. Dertil et 48 megapixel ultravidvinkel på 123 grader med makrofunktion og telefotokamera, der tager billeder i optisk kvalitet med op til 10x zoom. Superzoom får op op til 30x. Foran sidder et 42 MP Dual PD-selfiekamera med autofokus.

Google Pixel 9 Pro XL er kort fortalt en større udgave en 9 Pro. Her får man en 6,8 tommer skærm og 16 GB RAM.

Se priser på Google Pixel 9 Pro og Pro XL her

Specifikationer på Google Pixel 9 Pro Fold

Til sidst er der flagskibet Pixel 9 Pro Fold. Dette er anden generation af Googles foldbare telefon, men første gang den introduceres i Danmark.

Med et meget lignende format er Google Pixel 9 Pro Fold en direkte konkurrent til Samsung Galaxy Z Fold6. Den store fordel for Googles foldbare telefon er det bredere skærmformat, som gør den lettere at bruge i lukket tilstand.

Pixel 9 Pro Fold frister med mange af de samme specifikationer som resten af serien, men her er naturligvis nogle forskellige. De mest åbenlyse er designet og skærmene.

9 Pro Fold har en ydre skærm på 6,3 tommer i samme format som de andre ikke-foldbare Pixel 9-telefoner (20:9). Den indvendige skærm er vokset til 8 tommer og er en LTPO-skærm med adaptiv opdateringsfrekvens og 2.700 nits lysstyrke.

Se priser på Google Pixel 9 Pro Fold her

Priser på telefonerne i Google Pixel 9-serien

Hvad koster Google Pixel 9-serien i Danmark? Google Pixel 9 koster fra 6.999 kr., Pixel 9 Pro fra 8.599 kr. og Pixel 9 Pro Fold fra 14.799 kr.

Se alle priserne på Google Pixel 9-serien her