Her er de Samsung-telefoner der får Android 14 og One UI 6

Telefoner fra Galaxy S2-serien til A52 5G bliver opdateret til Android 14 og Samsungs egen brugerflade One UI 6.

Her er de Samsung-telefoner der får Android 14 og One UI 6

Hvis man er den heldige ejer af en Samsung Galaxy-telefon, kan man forvente sig nogle nye funktioner i telefonen i løbet af de kommende måneder. Årsagen er lanceringen af Android 14 senere i år.

En hel række Samsung Galaxy-modeller står på listen over telefoner, der skal opdateres til den nye Androidversion.

Det er ingen hemmelighed, hvilke enheder det drejer sig om, for Samsung har meldt ud i hvor mange år, man kan forvente opdateringer af hver af deres telefonmodeller.

Se også: Nyheder i Android 14

Både dyre og de helt billige telefoner

Men SamMobile har gjort hestearbejdet for os og sammensat en liste over alle de modeller, der får Android 14.

Det gælder alle Galaxy S-modeller fra Galaxy S21 og frem, inklusive Glaaxy S21 FE og selvfølgelig den nyeste Galaxy S23-serie.

Samsung Galaxy Z Fold4 og Z Flip4 bliver også opdateret til Android 14, og det samme gælder for Galaxy Z Fold3 og Z Flip3.

Det var flagskibene, men Samsung opdaterer også en række Galaxy A-modeller til Android 14. Det gælder: Samsung Galaxy A73, A72, A54, A53, A52, A52 5G, A52s, A34, A33, A24, A23, A14, A13 og Galaxy A04s.

Fra M-serien kan vi forvente af Galaxy M54, M53 5G, M33 5G og M23 får Android 14. Derudover er der også en pdatering på vej til Galaxy Xcover 6 Pro.

Det var telefonerne, men vi kan også forvente Android 14 i Samsung Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8 Plus og Galaxy Tab S8 Ultra.

Se også: Priser på Samsung telefoner

Hvornår kommer Android 14?

Næste spørgsmål er så, hvornår vi kan forvente os en opdatering til Android 14. Den færdige version af Android 14 kommer formentlig ud til Google Pixel-telefonerne i august eller september. Baseret på tidligere opdateringer burde der derefter gå to eller tre måneder, inden opdateringen kommer til Samsung-telefonerne.

Samsung Galaxy S23-serien bliver nok de første modeller, der får opdateringen, og det brude være i oktober eller november. De kommende Samsung Galaxy Z Fold5 og Z Flip5, samt Galaxy Z Fold4 og Z Flip4 kan også få opdateringen omkring samme tid.

Derefter kommer opdateringen stille og roligt til at rulle ud til de modeller, der er på listen, og formentlig til de nyere og dyrere modeller først.

Se også: Test af Samsung telefoner

Android 14 giver Samsungs telefoner mange nye funktioner

Det er en opdatering, der er værd at vente på, for der kommer masser af forbedringer og ændringer. Det er ikke helt den samme version af Android 14, som man får på en Pixel-telefon, for ovenpå finder vi Smasung One UI 6.0, der kommer med egne forbedringer.

Vi ved endnu ikke helt bestemt hvilke forbedringer, der følger med, men blandt de fedeste er muligheden for bedre at skræddersy låseskærmen, samt ændringer i sideloadning af apps, så det bliver mere sikkert. Vi får også fuld support af passkeys med Android 14.

Der er også mulighed for at have forskellige live wallpapers på hjem- og låseskærm, samt en række andre forbedringer Det er muligt, at Smasung også tager muligheden for at ændre på One UI’s udseende.

Vi burde snart få et bedre billede af, hvad Samsung har tænkt sig med One UI, for selvom den færdige version af One UI 6.0 ikke ruller ud i slutningen af året, så bør der snart dukke en beta-version op til de bedste Samsung-telefoner. Formentlig en gang til august.