Her er Huaweis nye smartphone, P Smart

Billeder, specifikationer og priser på den kommende Huawei P Smart er blevet lækket. Der er tale om en billig mobil med et moderne design og dualkamera.

Her er Huaweis nye smartphone, P Smart

Det er ikke længe siden Huawei løftede sløret for den skarpt prissatte Mate 10 Lite, som byder på en ekstra aflang 18:9-skærm med næsten ingen skærmkanter rundt om – noget der endnu er et sjældent syn i den prisklasse.

Noget tyder dog på, at Huawei vil gøre de nye skærme tilgængelige i endnu billigere smartphones. Huawei er nemlig på vej med en ny smartphone kaldet Huawei P Smart, som der hen over de seneste dage er blevet lækket billeder, specifikationer og priser på.

Læs også: Rygte: Huawei på vej med ny smartphoneserie med vilde kameraer

De mange oplysninger stammer dels fra Twitter-tipsteren evleaks, som i et tweet har delt knivskarpe pressefotos, og dels fra den tyske hjemmeside WinFuture, hvor der er endnu flere billeder at finde, men også specifikationer og priser.

Huawei P Smart
Foto: Twitter.com (@evleaks)

18:9-skærm og dualkamera

Ifølge de nye oplysninger bliver Huawei P Smart en ganske billig mobil – ja, billigere end Mate 10 Lite. Prisen ligger på blot 250 euro, hvilket vil svare til omtrent 2.200 kroner. Til sammenligning startede Mate 10 Lite med en dansk pris på 3.000 kroner og en europæisk pris på 349 euro.

Selv med den noget lavere pris er der altså blevet plads til en Full HD LCD-skærm med en størrelse på 5,65” – og måske vigtigst af alt et skærmforhold på 18:9. Den er altså en tand mere aflang end de normale 16:9-skærme, der endnu er langt den mest udbredte. Skærmen får dermed en opløsning på 2.160 x 1.080 pixels.

Læs også: Huawei Mate 10 Lite – Mere eller mindre Mate [TEST]

Med det ekstra aflange format bliver pladsen på fronten udnyttet endnu bedre, og derfor har fingeraftrykslæseren foran også måtte vige pladsen for den større skærm. I stedet har fingeraftrykslæseren fået plads på bagsiden under kameraet – eller rettere kameraerne. Trods den lave pris er der nemlig et dualkamera at finde. Den primære sensor er på 13 megapixel, mens den anden sensor er på kun 2 megapixel.

Designmæssigt ser Huawei P Smart også ud til at give smæk for skillingen med dets minimalistiske unibody-metaldesign i blå, sort eller guld. Det ser langt hen ad vejen nemlig ud til at være baseret på den helt nye Huawei Honor 7X, som koster omkring 2.500 kroner.

Huawei P Smart
Foto: Winfuture.de

Huawei P Smart: Specifikationer

Af specifikationer vil Huawei P Smart byde på Huaweis egen ottekernede HiSilicon Kirin 659-processor, som også er anvendt i flere andre Huawei-mobiler i det prisleje. Den består af otte Cortex-A53-kerner og vil være tilstrækkelig til de fleste af dagens gøremål. På papiret ser man dog også, hvor der er sparet henne for at få prisen ned på de 250 euro. Eksempelvis kommer P Smart ’kun’ med downloadhastigheder på op til 150 Mbit/s, understøttelse af Wi-Fi-standarden IEEE 802.11n (2,4 GHz) og har stadig en microUSB-port.

Batteriet har dog en fornuftig kapacitet på 3.000 mAh, mens softwaren er Android 8.0 Oreo, som der er føjet Huaweis egen EMUI 8.0-brugerflade til.

Huawei P Smart kommer til salg i slutningen af januar måned, og det vil altså blive til en pris, der ligger lige omkring de 2.200 kroner.