HTC afslører nyt flagskib, U11 Plus, næste måned

HTC ventes at afsløre den nye topmodel med en kantfri skærm, U11 Plus, den 2. november.

HTC afslører nyt flagskib, U11 Plus, næste måned

Der er spændende nyt i vente i HTC-lejren, selv om halvdelen af den taiwanesiske producents arbejdsstyrke blev solgt til Google forleden. Det har dog ikke afholdt producenten fra at fortsætte kampen om overlevelse i det mættede smartphonemarked.

Læs også: HTC arbejder på kantløs U11 Plus

HTC teasede allerede for en kommende topmodel i forbindelse med handlen med Google. For en lille måned siden dukkede det første rygte så op, hvor modellen U11 Plus nævnes som det kommende HTC-flagskib.

HTC U11 Plus
Her ses et skærmbillede af HTC’s invitation. Foto: phonearena.com

Afsløres formentlig den 2. november

Ifølge de tidligere oplysninger bliver U11 Ultra præsenteret den 11. november ved en lokal event i Kina.

I går blev hvad der menes at være en invitation fra HTC så delt. Det skriver Phonearena. En bruger på Twitter delte billedet af invitationen i et tweet, som kort tid efter blev slettet. Nogle var dog hurtige til at gemme billedet, og her ses det altså, at der angiveligt finder en event i Taiwan sted den 2. november.

Spørgsmålet er så, om HTC U11 Plus bliver præsenteret den 2. november i Taiwan eller den 11. november i Kina – eller måske begge steder. Det er endnu ikke til at sige, og der er heller ikke udsendt nogen global invitation endnu. Den kan finde sted en tredje dato. Det er i hvert fald så godt som sikkert, at HTC præsenterer telefonen en gang i november.

HTC U11 Life
Foto: phonearena.com

Bliver HTC’s første kantløse smartphone

Ifølge rygterne vil den kommende U11 Ultra byde på en 5,99” stor skærm fra skærmproducenten JDI. Det må efter alt at dømme betyde, at HTC holder fast i IPS-LCD-skærmteknologien. Skærmen får angiveligt en QHD+-opløsning, hvilket vil sige, at den får et aflangt 18:9-format med en opløsning på 1.440 x 2.880 pixels.

Det bliver den første mobil fra HTC, der får et skærmpanel, der dækker det meste af fronten. Den skal derfor tage konkurrencen op med andre nye flagskibe såsom iPhone X, Samsung Galaxy Note 8 og Huawei Mate 10 Pro.

I motorrummet vil der være en Snapdragon 835-processor fra Qualcomm, hvortil der vil være varianter med 4 og 6 GB RAM. Af lagerplads vil der være 64 eller 128 GB af den hurtige UFS 2.1-type. HTC holder fast i et 12 megapixel kamera, som også er at finde i U11. Om det bliver præcis samme sensor, vides dog ikke endnu. Foran vil der være 8 megapixels til at tage selfies.

HTC U11 er allerede IP67-certificeret og dermed vandafvisende. U11 Plus ventes at blive IP68-certificeret, som gør, at den kan holde tåle vand i længere tid. Uanset hvilke SF de to certificeringer den får, vil den uden problemer kunne modstå vand.

Ligesom U11 ventes den at få Edge Sense-sensorer indbygget langs rammens sider, så du kan åbne forskellige apps og vinduer ved at klemme telefonen med hånden. Også Quick Charge 3.0 vil være at finde, som kan lade batteriet halvt op på 30 minutter. Til sidst bliver den, ligesom U11, uden en jackport, så der medfølger også USB Type-C-øretelefoner i æsken.

Ud over U11 Plus ventes HTC også at afsløre en HTC U11 Life, som ventes at blive HTC’s første Android One-mobil – Googles samling af billige mobiler med ren Android, der er rettet mod udviklingslande.

Den ventes at få en 5,2″ stor HD-skærm, en Snapdragon 630-processor og et 15 megapixel kamera. Den vil komme i to varianter: 3 GB RAM og 32 GB lagerplads eller 4 GB RAM og 64 GB lagerplads. Dertil vil den have et 16 megapixel bagkamera, en IP67-certificering og et batteri på 2.600 mAh.