HTC lancerer glasmobilerne U Ultra og U Play

HTC’s to nye smartphones, U Ultra og U Play, byder på et rent glas-design med to skærme samt software med kunstig intelligens.

HTC lancerer glasmobilerne U Ultra og U Play

HTC indleder mobilåret 2017 med at stikke en ny designkurs. Hvor producenten længe har sværget til metal i deres toptelefoner er de to nye smartphones U Ultra og U Play i stedet klædt i glas fra top til tå.

Under dagens presseevent introducerede producenten deres nye glasmateriale som ’Liquid Surface’, hvor målsætningen er at efterligne egenskaberne fra flydende væske.

Det resulterer i et helt nyt look, der utvivlsom vil tiltale tilhængerne af et glossy design – dog med risiko for fedtfingre og glatte overflader.

Se også:  Video afslører: HTC på vej med en VIVE-smartphone

HTC U Ultra U Play
HTC U Ultra får et særligt glasfinish. Foto: HTC

To størrelser og to skærme

U Play og U Ultra vil befinde sig i hver deres respektive segment, med U Ultra som værende den ultimative toptelefon.

Fronten på U Ultra prydes af et 5,7 tommers Quad HD display, der ledsages af en to tommer bred sekundært display på toppen. Både opløsning og funktioner minder her meget om det, som LG introducerede med sine V10 og V20 smartphones, hvor du får kvikadgang til udvalgte funktioner.

Den mindre U Play er mere traditionel i sin opbygning, og får et mere almindeligt 5,2 tommers Full HD display.

Begge displays er af Super LCD 5 typen – den samme som i dag findes i HTC’s 10-topmodel.

Stærk processor og kamera

Under displayet er U Ultra udstyret med samme komponenter som i dag findes i de førende Android-smartphones som Google Pixel XL.

Kræfterne leveres af en Snapdragon 821 quad-core med 4GB RAM parret op med enten 64 eller 128 GB RAM. Lagerpladsen kan udvides via et micro-SD kort.

Kameraet på 12 megapixels er samme sensor som i den roste Google Pixel XL, men optikken er både stabiliseret og mere lysstærk, mens den assisteres af en laser-baseret autofokus. Frontkameraet er også stærkt med 16 megapixels at arbejde med.

Læs også: HTC 10 Evo – klar til førtidspension [TEST]  

HTC U Play er mere ydmyg i sit teknikblad, men råder alligevel over en octa-core Helios P10-processor med 3GB RAM. Kameraet har her et 16 megapixel modul med f/2,0 optik med OIS – ligesom i HTC’s egen HTC 10 Evo. Lagerpladsen er her begrænset til 32GB men kan udvides via micro-SD.

Begge smartphones synes dog at have relativt små batterier i forhold til deres mekanik. U Ultra må nøjes med 3.000 mAh, mens U Play får bare 2.500 mAh at lege med.

Kvikopladning via USB-C vil dog hjælpe med hurtigt at få tanket op, hvis batteriet skulle være tomt.

Med begge telefoner får du et sæt USonic hovedtelefoner – et headset der bygger videre på de roste headsets som i dag følger med HTC 10 og 10 Evo.

HTC U Ultra U Play
HTC U Play bliver en mindre variant af U Ultra. Foto: HTC

Software i konstant udvikling

HTC vil også markere sig med den medfølgende software, med fokus på ’U’ – altså brugeren.

Det gør selskabet ved at krydre interfacet med kunstig intelligens, såkaldte AI-funktioner, hvor brugeren modtager forslag baseret på ens brugsmønster.

Eksempelvis vil den minde brugeren om at tanke op på bekvemme tidspunkter, eller tjekke vejrudsigten for dig for derefter at foreslå den rette mundering.

Samtidig vil HTC’s U-software have en ’always-on’ stemmegenkendelse, hvilket vil gøre det muligt at aktivere telefonen selvom skærmen er slukket.

High-end pris og sen tilgængelighed

HTC U Ultra ryger i handlen i denne måned – men kun i det taiwanesiske hjemmemarked. Den globale udrulning af mobilen er planlagt til marts måned. En eventuel dansk lancering er ikke bekræftet endnu.

Prisen bliver, som med de fleste high-end telefoner, pebret, med en debutpris på 5.990 kroner for 64GB-varianten. HTC U Ultra kommer i fire farver: sort, blå, hvid eller pink.

Den mindre og billigere HTC U Play vil debutere mod slutningen af første kvartal til en vejlende pris på 3.799 kroner.

Læs også:  HTC U Ultra og U Play – Pris og tekniske specifikationer