HTC One A9s er officiel: Billigere og skrabet One A9

HTC er klar med den nye smartphone One A9s, der skal følge op på sidste års One A9. Specifikationerne er blevet dårligere, men prisen er til gengæld faldet.

HTC One A9s er officiel: Billigere og skrabet One A9

Det er ved at være et år siden HTC offentliggjorde modellen One A9, der med dens middelmådige processor, men samtidig – specifikationerne taget i betragtning – høje pris på 4.990 kroner, ikke imponerede synderligt.

Nu er den taiwanesiske producent klar med efterfølgeren One A9s, der er ’inspireret af naturen’ og ’skabt til tilværelsen’. På mange måder er One A9 ikke anderledes end sidste års One A9.

Designet er grundlæggende det samme, hvor det fortsat leder tankerne hen på Apples iPhone 6s med flere små designændringer beskrevet i gårsdagens gennemgang af designet – også selv om det var HTC, der først introducerede de vandrette antennelinjer på bagsiden.

Læs også: HTC gør det igen: Ny iPhone-klon på vej

Debatten om, hvem der har ladet sig inspirere af hvem vil uden tvivl begynde igen. Faktum er i hvert fald, at da HTC debuterede de nu udbredte antennelinjer i starten af 2013 med One (M7), så iPhone 5 på det tidspunkt markant anderledes ud end iPhone 6 og sidenhen 6s gør i dag, som henholdsvis One A9 og One A9s i høj grad ligner.

HTC One A9s
Foto: HTC

Tilbagegang i mekanikken flere steder

Designet betyder naturligvis ikke alt. Også specifikationerne spiller en vigtig rolle, og her er der ikke just tale om en fremgang i forhold til sidste års model. Tværtimod har HTC skruet ned for hestekræfterne i One A9s, der nu er udstyret med en MediaTek Helio P10-processor i stedet for Snapdragon 617-processoren i fjor.

De samme to varianter er tilgængelig lige som sidst, hvilket vil sige enten 2 GB RAM med 16 GB lagerplads eller 3 GB RAM og 32 GB lagerplads. På kamerafronten er der dog også sket en tilbagegang. Opløsningen er fortsat 13 megapixel, men blænden er gået fra f/2.2 til f/2.0. Dermed kan HTC One A9s ikke indtage helt lige så store mængder lys som sidste års One A9, men det er især fraværet af optisk billedstabilisering, der vil kunne mærkes i den nye udgave.

Læs også: HTC One A9: En chance til? [TEST]

Hvis selfies er noget for dig, vil du nu opleve lidt højere detaljegrad med frontkameraet på 5 megapixel frem for 4, men igen er lysindtaget stærkt reduceret. Nu lyder blænden på f/2.8, hvorimod One A9 lå nede på f/2.0. En selfieekspert er HTCs nye mellemklassemobil altså ikke.

HTC lokker dog stadig med ubegrænset upload af fotos i fuld kvalitet via Googles populære Fotos-app, så du altid har en sikkerhedskopi gemt ude i det store internet og derfor også kan tilgå dem uanset hvilken enhed du benytter.

Pris og tilgængelighed

Specifikationerne i den nye One A9s er altså ikke umiddelbart så prangende, og det er der en årsag til. Prisen er nemlig røget et godt stykke ned i forhold til den urimeligt høje pris, som HTC tog for sidste års One A9.

HTC oplyser i en pressemeddelelse, at One A9s lander i de danske butikker i slutningen af oktober måned, hvor den kan købes hos udvalgte forhandlere for en vejledende pris på 2.790 kroner – altså væsentligt mindre end One A9.