HTC-regnskab viser dårligste april måned i 6 år

HTC kan oven på salget af One M9 fremvise regnskab for april måned, der ikke har været dårligere i 6 år.

HTC-regnskab viser dårligste april måned i 6 år

April måned er ikke nogen god måned for taiwanske HTC, der kan fremlægge det dårligste regnskab i 6 år for kun april måned, skriver PhoneArena.

Med en omsætning på 13,54 mia. Taiwan-dollar svarende til 2,95 mia. kroner giver det et fald på hele 39 % i forhold til samme periode sidste år, hvor omsætningen lød på 22,07 mia. Taiwan-dollar eller 4,8 mia. kroner.

Læs også: Samsung overhaler Apple i antal solgte smartphones

For måneden inden, marts, lød omsætningen på 20 mia. Taiwan-dollar eller hvad der svarer til 4,4 mia. danske kroner. Det vil sige, at april måneds omsætning er 32,4 % lavere end måneden forinden.

”Sidste måneds omsætning var lavere end forventet, hvilket skyldes en lille efterspørgsel for HTC One M9. HTC kan have undervurderet Snapdragon 810-processorens varmeproblemer, og det har resulteret i dårlige anmeldelser og bekymringer fra teleselskaber,” siger en analytiker i Yuanta Securities Investment Consulting til avisen Taipei Times, der ønsker at være anonym.

Læs også: Microsoft regnskab: Tjener godt, sælger mindre

Han forudser, at dette års salg af flagskibsmodellen, One M9, kun når op i omegnen af 4,5 mio. enheder, hvilket vil være et fald på mellem 36-44 % i forhold til det første års salg af forgængerne One M7 og One M8 på 7 og 8 mio. eksemplarer.

For at vende den nedadgående tendens vælger forhandlere at sænke prisen for at trække nye kunder til, fortæller analytikeren også til avisen.

Forventer 10-11 mia. i omsætning dette kvartal

På en investeringskonference fortalte HTC, at man ved næste kvartalsregnskab forventer en omsætning på mellem 46-51 mia. Taiwan-dollar eller 10-11,1 mia. danske kroner.

Med 2,95 mia. kroner i hus den første måned af andet kvartal har HTC altså noget af en opgave for sig, når de resterende 7-8 mia. kroner skal indbringes i denne og juni måned.