iOS 8 installeret på 81 % af alle iOS-enheder

Apple kan i dag fortælle, at det seneste iOS 8 er installeret på hele 81 % af alle iPhones, iPads og iPods.

iOS 8 installeret på 81 % af alle iOS-enheder

Apples seneste iOS 8 kører på intet mindre end 81 % af alle iPhones, iPads og iPods med iOS-styresystemet efter 7 måneder. Det oplyser Apple på sin egen udviklerside.

Læs også: Apple udgiver iOS 8.4 beta med ny musikoplevelse

Hver måned offentliggør Apple over for udviklerne hvor stor en procentdel, der benytter de seneste versioner af iOS, og her kan Apple igen melde om en relativ stor fremgang.

I marts måned var iOS 8 installeret på 77 % af alle enhederne, mens andelen to uger senere røg 2 procentpoint op.

Læs også: Årets Apple-event, WWDC, finder sted 8. juni

Tallene kan umiddelbart lyde ganske imponerende, men det er ikke nær så godt som sidste år, hvor iOS 7 på samme tidspunkt kørte på hele 90 % af enhederne fra Apple.

Netop iOS 7 er nu nede på kun 17 %, efter den nyeste version har taget over. Kun 2 % har en ældre iOS-version kørende på sin Apple-enhed.

iOS udbredelse
iOS 8 kører på 81 % af Apples enheder, mens iOS 7 er på 17 % og tidligere versioner 2 %.

Seneste Android-version udbredes i sneglefart

Disse imponerende tal står i stærk kontrast til, hvad Google kan diske op med i Android-styresystemet. For en lille måned kunne Google, på sin egen udviklerside, oplyse, at den nyeste Lollipop-version kun kører på 5,4 % af alle Android-enhederne efter knap 6 måneder.

Læs også: Lollipop udbredes fortsat med små skridt

Det går altså væsentligt langsommere for Google, når det gælder om at udbrede den seneste software. Med 18.000 forskellige Android-enheder er det formentlig næppe nogen let opgave.

Android udbredelse
De to seneste Android Lollipop-versioner er kun installeret på 5,4 % af Android-enhederne.

Mere nyt om Apple

Næste fortælling om sagen finder du her. mobilsiden kunne ikke lade være. 26/4/2015 tunede vi igen ind på emnet med artiklen Apps afvises fra App store for at nævne Pebble – Læs videre her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.