iPhone 12 bliver dyrere for Apple end iPhone 11

Vi troede egentlig, at iPhone 12 ville blive en smule billigere end 11’eren, men nu ser det ud til, at den profeti ikke holder.

iPhone 12 bliver dyrere for Apple end iPhone 11

Der kan ikke gå mange dage, inden Apple endelig melder klar til en præsentation af iPhone 12-serien. Blandt nyheder er selvfølgelig 5G, flere størrelse og et nyt design. Tidligere rygter lød, at iPhone 12 ville kunne erhverves til en lavere pris end Apples foregående model, men det var nok alligevel ønsketænkning.

Se også: Den bedste iPhone til prisen

iPhone 12 kommer uden en oplader

Dengang hævdede en rapport, at startprisen ville være mellem 699 og 749 dollars, men nu antyder en tipster, at det øvre interval er mest sandsynligt. Når alt kommer til alt vil de nyeste modeller altid have nye features i ærmet, hvilket normalt vil føre til en prisstigning.

Apple har allerede fjernet opladere fra æsken til deres nyeste Apple Watches, og det samme kommer nok også til at ske med de nye telefoner. Derudover kan man nok godt regne med, at EarPods også bliver fjernet. Man kunne have håbet på, at udeladelsen af disse ting, ville holde prisen nede, men det ser altså ikke sådan ud.

Læs også: Så længe opdateres iPhones

5G og OLED holder prisen oppe

Grunden til den højere pris er, at iPhone 12, ifølge en tipster, koster 50 dollars mere at producere end iPhone 11 – sandsynligvis på grund af 5G-komponenterne og OLED-skærme. Hvis den pris holder, så vil det svare til en startpris på 749 dollars.

Tipsteren bag dette rygte mener også, at Apples leverandører sandsynligvis ikke vil kunne nå produktionsmålet på 80 millioner iPhone 12-enheder, som Apple har håbet på at lange over disken i år.

Det betyder dog ikke, at salget af iPhone 12 ikke stadig kan nå iPhone 6-niveauer – det har en kæmpe attraktionsværdi, at telefonerne bliver de første 5G-aktiverede Apple-smartphones nogensinde.

iPhone 12 kommer i fire udgaver: To billigere på 5,4 og 6,1 tommer samt to dyrere Pro-modeller på 6,1 og 6,7 tommer.

Læs også: iPhone 12 kunne blive lanceret den 30. september