iPhone 13 kan understøtte samtaler og beskeder over satellitter

iPhone 13 kan vises sig at understøtte LEO satellitkommunikation, så man kan foretage samtaler og sende beskeder uden et mobilt netværk.

iPhone 13 kan understøtte samtaler og beskeder over satellitter

iPhone 12 har været en stor salgssucces for Apple takket være, at de understøtter 5G. Det lader til, at Apple gerne vil bibeholde den succes ved at give sine kunder endnu en ny radioteknologi i dette års iPhone-modeller. I et notat til investorer skriver analytiker Ming-Chi Kuo, at de kommende iPhone 13 efter hans overbevisning kommer til at have en low-earth-orbit (LEO) mode – altså at den kan koble sig til satellitter og føre samtaler og sende beskeder via dem.

Tal og send beskeder med iPhone 13 over satellitter

Det gør, at man med en iPhone 13 kan sende beskeder og foretage opkald, selv hvis man ikke har 4G/5G forbindelse. Bloomberg fortalte første gang om Apples interesse i at bruge satelliteteknologi til at give data til iPhones tilbage i 2019. Dette er dog den første gang, vi hører om, at funktionen kommer med i iPhone 13-serien.

Kuo mener, at LEO satellitkommunikation i fremtiden også vil blive brugt i det kommende Apple AR headset, Apple Car og andre IoT-produkter.

Se også: Billig iPhone

Får speciel modem fra Qualcomm til satellitopkobling

Derudover mener han, at iPhone 13 år en specialtilpasset version af Qualcomm X60 modemchip, der kommer til at understøtte kommunikation via satellit.

Det er uvist, om beskeder og opkalde via satellite kun kommer til at fungere med Apple-tjenester som iMessage og FaceTime, eller om Apple kan sende satellitkommunikation til almindelig mobilmaster i den anden ende.

Se også: Rygter om iPhone 13

Måske kun til nødopkald

Det er også uvist, om satellit-funktionerne kommer til at være gratis som GPS, eller om der kommer en separat afgift. Apple forventes at lancere iPhone 13-serien i september. Der er dog også forlydender om, at teknikken kun kan bruges i forbindelse med nødopkald, hvor man ikke har adgang til et almindeligt mobilnet. Spørgsmålet er også, om det er en funktion, der kun er forbeholdt amerikanske brugere eller om andre lande også er med inde over.

Telefonerne kommer i mangt og meget at ligne iPhone 12-serien, når det handler om skærmstørrelse og formfaktor, mens de forventes at få nye funktioner som opgraderede kamerasystemer, højere refresh rate i Pro-modellerne og mindre notch på skærmen. Satellitfunktionerne er dog det mest interessante, vi har hørt om de nye modeller.

Se også: Nyheder om iPhone 13

Mere nyt om emnet

Her får du den kronologiske fortsættelse i sagen og anvisning til absolut seneste nyt om emnet. Steen Jørgensen kunne ikke lade være. 30/8/2021 gik redaktionen videre og publicerede artiklen iPhone 13 kan blive den hidtil dyreste telefon fra Apple – Klik her for den påfølgende artikel.. Få også seneste nyt om emnet ved at trykke her..