iPhone 16 og 16 Plus lanceret: Hurtigere og smartere

Den nye iPhone 16 kommer i nye friske farver, er mere holdbar, hurtigere ydeevne og kameraforbedringer. Her er iPhone 16.

iPhone 16 og 16 Plus lanceret: Hurtigere og smartere

Nu er den nye iPhone 16 endelig en realitet. Det er den første iPhone, der helt fra bunden er bygget til det nye Apple Intelligence. Læs om nyhederne i den nye iPhone 16.

Se også: Sammenlign priser på nye iPhones

Nyt i iPhone 16 og iPhone 16 Plus

Hvad er nyt i iPhone 16? Designet er der ikke sket meget med i forhold til sidste år iPhone 15, men der er nu en helt ny fysisk knap at finde på iPhone 16.

Der er nemlig en kameraudløser på iPhone 16, i stil med den som Sonys Xperia-telefoner har haft i årsvis.

iPhone 16 har en række nye hardwareforbedringer, som en ny A18-chip med 3nm-proces, der er 30 procent hurtigere end iPhone 15’s CPU og 50 procent hurtigere grafikydeevne.

iPhone 16 har en Action-knap, der debuterede på sidste års Pro-modeller, der fungerer som selvvalgt genvejsknap, udover den nye kameraudløser.

Skærmstørrelserne på 6,1 og 6,7 tommer for iPhone 16 og iPhone 16 Plus er også de samme som sidste år. Der er dog den forskel, at de nye skærme er mere lysstærke med en maksimal lysstyrke på 2.000 nits.

iPhone 16 har dertil længere batteritid. Den nye og mere energieffektive A18-chip sikre, at der spares på batteristrømmen.

Også kameraet har fået en mindre forbedring. Ultravidvinkelkameraet er nyt og er nu udstyret med autofokus og kan også bruges til makrofotografi.

Se også: Cover til iPhone 16

Apple Intelligence ikke på dansk

En af de helt store nyheder i iPhone 16 er det nye Apple Intelligence. Desværre vil Apple Intelligence i starten kun tale og forstå engelsk.

I løbet af næste bliver Apple Intelligence tilgængelig på flere sprog, men dansk vil heller ikke være med her. Apple Intelligence kommer altså tidligst på dansk i løbet af 2026.

Apple Intelligence vil dog have masse af funktioner, der fungerer uafhængigt af sprog. Der vil for eksempel være nye redigeringsfunktioner af fotos, i stil som dem man finder i nyere Android-telefoner.

Se også: Bedste tilbud på brugt iPhone 15 finder du her

Pris og salgsstart for iPhone 16

iPhone 16 har en pris fra 7.499 kr. og kan forudbestilles fra den 13. september.

Se alle priser på iPhone 16