iPhone 7 får trådløs opladning og bliver vandafvisende

Trods et noget nær uændret design i den kommende iPhone 7 kan du ifølge nye oplysninger se frem til både trådløs opladning og et vandafvisende design.

iPhone 7 får trådløs opladning og bliver vandafvisende

Mens designet på Apples kommende iPhone 7 så småt er ved at falde på plads, dukker flere oplysninger op om, hvad der gemmer sig af nyheder under det ydre.

Et billede fra hvad der angiveligt er Foxconn-fabrikken, hvor Apple og et væld af andre elektronikvirksomheder fra fremstillet deres produkter, er dukket op. Her ses det, der ligner en PowerPoint-præsentation ved en større scene.

Læs også: Sådan kan iPhone 7 i farven ‘Space Black’ se ud

På PowerPointen ses et hidtil uset pressefoto af iPhone 7 Plus, der har det efterhånden meget omtalte dual-kamera bagpå med den skrå kant, der stikker omkring 1 millimeter ud fra resten af bagsiden.

Mere interessant er det dog, hvad den kinesiske hjemmeside MyDrivers kan berette ud fra den tilhørende tekst på PowerPoint-præsentationen.

Får trådløs opladning og bliver vandafvisende

Af teksten fremgår det, at der intet jackstik er, at iPhone 7 Plus er vandafvisende og at den udstyres med trådløs opladning. Alle tre oplysninger er nogle, der tidligere har været afsløret uafhængigt af hinanden.

Helt tilbage i januar måned gik snakken på, at jackstikket forsvinder, og sidenhen har der været et væld af yderligere indikationer på, at det bliver tilfældet – men ikke nødvendigvis i alle tre iPhone 7-modeller.

Læs også: Mand ‘opfandt’ iPhone i 1992: Sagsøger Apple for 67 mia. kr.

At iPhone 7 bliver vandafvisende er også en oplysning, der er set før. Dog lød det tilbage i april måned, at den ikke kun bliver vandafvisende, men også vandtæt. Hvilke af de to kilder, der har ret, er ikke til at sige allerede. Det kan dog også meget vel være en forskel, der er opstået oversættelsen.

I hvert fald tyder alt på, at iPhone 7 bliver en eller anden form for vandafvisende eller -tæt. Med tanke på, at det er noget, som iPhone 6s faktisk næsten allerede er, uden at det har været hensigten, bør det altså ikke være helt urealistisk for Apple at opnå.

Læs også: Cases fra iPhone 6 og 6s passer ikke i den næste iPhone

Trådløs opladning er også noget, der har været tale om i iPhone-sammenhæng – dog først ved næste års iPhone. Tilbage i januar måned lød det, at Apple vil implementere sin egen teknologi til trådløs opladning, der vil virke ved op til 1 meters afstand.

Om det er den teknologi, der henvises til i PowerPoint-præsentationen, er endnu uklart. I hvert fald bør trådløs opladning af en iPhone med metaldesign godt kunne lade sig gøre, da Qualcomm har udviklet teknologien WiPower netop til at oplade trådløst igennem en metalbagside.

Læs også: Rygte: iPhone 7 får dobbelt op på RAM og lagerplads

iPhone 7 ventes traditionen tro at blive lanceret i september måned – måske under et andet navn end iPhone 7. I hvert fald kommer en almindelig variant samt en Plus- og Pro-model, som der allerede er blevet afsløret priser på. Apple opgraderer samtidig de 16 GB lagerplads i den billigste konfiguration til 32 GB, lige som mængden af RAM også fordobles fra 1 til 2 GB.